avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1934 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vanzare apartament cu uzufruct viager
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vanzare apartament cu uzufruct viager

Buna seara. Cum se poate vinde un apartament cu uzufruct viager cand persoanele implicate sunt de acord. Mentionez ca de 3 ani de zile o am in grija pe matusa mea, onorandu-mi fiecare obligatie mentionata in contract, iar in acelasi timp, achitandu-i in afara de cheltuieli si o suma de 7 000 euro ce i-am dato la inceput plus 6 000 euro ce i-o voi da la semnarea contractului cu intelegere de transmitere de uzufruct ?Am solicitat asistenta IML-ului, ceea ce va fi in scurt timp la caminul in care ea este internata cu acordul nepotilor ei. Va rog spuneti-mi care este procedura cea mai simpla. Banii ce vor fi luati in urma vanzarii vor fi folositi la achizitionarea altui apartament plus transmiterea uzufructului in noul contract. Multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters250994 , utilizator 22:31, 8 Februarie 2014
Puteti vinde numai cu acordul uzufructuarei. Adica ea sa fie la semnarea actului de vanzare . ce e cu IML ul...nu prea se intelege foarte bine mesajul dvs. Incercati sa l structurati si sa ne spunti concret situatia.
Multumesc. Am solicitat IML-ul, matusa mea avand varsta de 75 de ani, are diagnostic Parkinson.
Atunci in certificatul IML se va indica daca va putea incheiati actul sau nu si ce fel de act.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce pot face ca sa nu pierd casa? cristina09_aaa cristina09_aaa acum 8 ani am cumparat o donatie mai precis un apartament cu 2 camere cu uzufruct viager.In actul de donatie ,donatoarea specifica urmatoarele: am dobandit ... (vezi toată discuția)
Probleme vanzare casa leo_lucas leo_lucas buna ziua.vin cu o problema mai delicata care imi da bataie de cap.sora mea a cumparat o casa in romania,dar a trecut-o pe numele meu,dar i-a facut si uzufruct ... (vezi toată discuția)
Datorii in canada, proprietate in romania Maria_Alexandra Maria_Alexandra Buna seara si la multi ani! Sotul meu are o matusa care, impreuna cu sotul ei (decedat de cativa ani), a donat cu uzufruct viager apartamentul fiicei lor ... (vezi toată discuția)