avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 673 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Datorii in Canada, proprietate in Romania
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Datorii in Canada, proprietate in Romania

Buna seara si la multi ani!

Sotul meu are o matusa care, impreuna cu sotul ei (decedat de cativa ani), a donat cu uzufruct viager apartamentul fiicei lor care traia in Canada.
Acum cateva luni, din pacate, fiica lor a decedat si ea. Inainte de a deceda, se pare ca a acumulat niste datorii la diverse spitale si camine de ingrijire paliativa, despre care nu a vorbit cu nimeni si al caror cuantum nici nu stim cum sa-l aflam.
Matusa sotului meu are Alzheimer, dar uneori este lucida si si-a exprimat de mai multe ori dorinta de a dona acum apartamentul sotului meu.
Inteleg ca, dupa moartea fiicei sale, matusa (singurul donator supravietuitor si singurul mostenitor - nu exista sot, nici copii) ar trebui sa faca succesiunea in maxim 1 an de zile de la decesul fiicei sale. De asemenea, inteleg ca exista riscul ca, la un moment dat, sa se trezeasca cu executorul la usa din cauza datoriilor acumulate in Canada de fiica sa (care banuiesc ca este in continuare proprietarul apartamentului, in ciuda decesului si a uzufructului viager).
Intrebarea mea este urmatoarea: cum ma sfatuiti sa procedam pentru ca matusa sa preia din nou proprietatea asupra apartamentului (si, eventual, sa i-l poata transmite ulterior sotului meu), fara a exista posibilitatea unei executari silite ulterioare sau a altor probleme de natura juridica?

Va multumesc anticipat pentru raspunsuri!
Ultima modificare: Joi, 28 Decembrie 2017
Maria_Alexandra, utilizator

Alte discuții în legătură

Mostenire rusiconstanti rusiconstanti Buna ziua, vreau sa va intreb daca moare tatal si ramane mama cu fiica intr-un apartament si mama vrea sa -l lase fiicei dar fara drept de a-l instraina pana ... (vezi toată discuția)
Uzufruct viager cmary cmary Bună ziua!!! Vă rog mult să-mi dați un răspuns!! i Fiica mea este proprietarul unui apartament cu clauză de uzufruct viager în favoarea soțului mamei ... (vezi toată discuția)
Drept de mostenire SILVIA.S SILVIA.S Sunt unica mostenitoare a unui apartament , cavou si a altor bunuri mobile .specificate in succesiunea facuta si dupa decesul tatalui (1985).La acea data eram ... (vezi toată discuția)