buna ziua.vin cu o problema mai delicata care imi da bataie de cap.sora mea a cumparat o casa in romania,dar a trecut-o pe numele meu,dar i-a facut si uzufruct viager mamei mele,ca sa nu fie discutii ca nu este pe numele ei.acum suntem cu totii in germania si sora mea vrea sa vanda casa.maica-mea a investit si ea vreo 3000 de uero in casa si nu vrea sa semneze pt.vanzare decat daca facem jumate,jumate.intrebarea mea este:
1. este posibil sa o scot din contract ?
2.este posibil sa o vand fara ea?
va multumesc#-o
Nu puteti vinde casa fara acordul mamei si nici nu puteti sa o scoateti din contract atata vreme cat are uzufructul viager si nu renunta la el.
Sincer...daca mama nu vrea...nu prea aveti ce face.
succes.
av.M.Hornea
Eu am o parerea diferita : Dvs puteti vinde casa fara nicio problema, numai ca uzufructul viager va trece la noul proprietar, care nu va putea sa o scoata pe mama din casa pana la decesul ei. Intrebarea e : cine accepta asa ceva?
stiu ca situatie este foarte complicata.ea sta de 3 ani la sora mea aici in germania.inapoi in romania la casa oricum nu vrea sa mearga,ca nu se descurca singura pt ca este bolnava.acum ne ameninta ca daca nu ii dam cati bani vrea nu semneaza.va multumesc pt mesaje!