avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 756 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Utilitati pe drumul de servitute
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Utilitati pe drumul de servitute

Doresc sa imi bransez locuinta la reteaua de distributie cu gaze. Reteaua este pe drumul comunei iar casa construita pe al treilea lot pe stanga pe un drum de servitute care are aproximativ 25 de proprietari de loturi din care numai 5 au construit case, restul fiind loturi achizitionate in perioada de boom imobiliar iar proprietarii nu au mai trecut pe acolo de 7-8 ani (2007-2008) fiind terenuri in paragina. Arhitectul sef al comunei (seful urbanismului) nu-mi aproba documentele catre firma de gaze decat daca am aprobare de la ceilalti proprietari de pe drumul de servitute (exista lege / nu-i tocmeala deci nu discuta-pot sa ma incalzesc si cu rumegus daca vreau). Am incercat sa-i gasesc pe proprietari. Am gasit 13 mai raman 12. Din cei 12 unii sunt plecati din tara la munca / nu-i intereseaza / nu pot fi gasiti, nu am adrese, nimic. Zona unde am construit casa nu poate fi modernizata, asfaltata, nu pot fi trase utilitati fara acceptul celor care au cumparat loturile iar eu trebuie sa ma incalzesc cu orice numai cu gaze nu (mongolii se incalzesc cu balegar uscat de la cai, dar, au cai). Exista vreo varianta legala. Daca nu, poate cineva care intelege suferintele celor care si-au luat terenuri pe drumuri de servitute, incearca o initiativa legislativa prin care sa ne oblige sa traim in secolul XXI si nu in alt secol. Mai sunt si alte aspecte legate de drumul de servitute. Latimea drumului 3m - nu intra 2 masini odata , ca sa nu mai zic de pompieri care trebuie sa mearga aproape 200 de m pana in celalalt capat pe 3 metri. Acum este bine pentru ca nu sunt curtile delimitate. Pana atunci putem fi obligati sa cedam 1-2 m sa avem o cale de acces civilizata, sa avem acces la apa curenta si canalizare, electricitate, gaze. E mult pentru secolul XXI?
Mai mult, la intersectia drumului de servitute cu drumul comunal (asfaltat), exact pe mijlocul drumului de servitute, firma de electricitate a instalat un stalp de inalta tensiune in ideea ca nu se vor aduna niciodata toti proprietarii de pe drumul de servitute sa-i determine sa-l mute. Langa el sunt 5 dulapuri cu sigurante pentru cele 5 case construite (cofrete). Teoretic toti cei 25 de proprietari trebuie sa aiba cate unul. Nu stiu cum vor putea fi montate. Toate sunt din cauza lipsei unei legislatii coerente, cu viziune in viitor. MULTUMESC ANTICIPAT PENTRU UN RASPUNS COERENT.
Cel mai recent răspuns: stedy , utilizator 22:50, 5 Ianuarie 2016
Buna seara,
va sfatuiesc sa va strangeti cei ce doriti gaze si sa-i actionati in instanta pe cei care nu stau acolo solicitand pronuntarea unei sentinte care sa tina loc de accept pentru TOATE UTILITATILE.
Multumesc! Cred ca este cea mai buna varianta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drum de servitute raducris77 raducris77 Buna seara. Va rog sa ma ajutați cu o informație. In anul 2007 am cumparat un imobil- teren in jud. Ilfov, accesul către acesta facandu-se exclusiv pe un ... (vezi toată discuția)
Acord notarial bluess bluess Buna ziua. Va multumesc daca m-ati putea ajuta. Am construit o casa. Acum am inceput procedurile de racordare la energie electrica. Trebuie sa fac o extindere ... (vezi toată discuția)
Drum de servitute noris08 noris08 Buna ziua! Sunt in discutii pentru cumpararea unei proprietati amplasate pe un drum privat unde mai exista inca 3 case si 3 loturi de teren libere amplasate ... (vezi toată discuția)