avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 450 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... acord notarial
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

acord notarial

Buna ziua.
Va multumesc daca m-ati putea ajuta. Am construit o casa. Acum am inceput procedurile de racordare la energie electrica. Trebuie sa fac o extindere de retea din 2 stalpi. Acesti 2 stalpi vor fi pusi pe o cale de acces la care sunt proprietari 8 persoane. Casa este pe a 3-a parcela, primele 2 parcele fiind ale unui alt proprietar. E-ON imi cere acord notarial al proprietarilor terenurilor pe unde trece reteaua electrica. Cum fac eu acordul notarial? Cu proprietarul primelor 2 parcele ? Sau imi trebuie acordul tuturor proprietarilor caii de acces? Practic, reteaua va trece prin fata terenurilor, respectiv, pe calea de acces a primului proprietar si calea de acces a mea. Dar calea de acces are 8 proprietari conform Cartii funciare. Poate m-ati putea ajuta. Multumesc
Cel mai recent răspuns: bluess , utilizator 13:25, 10 Februarie 2011
Daca terenul ce-l veti greva cu racordul dvs are 8 oroprietari ( respectiv calea de acces ), va trebuie acordul tuturor. Consultati si societate ce va realiza racordul.
Chiar daca cei 2 stalpi sa zicem ca "afecteaza" numai primii 2 proprietari? Multumesc pentru promptitudine
Ultima modificare: Joi, 10 Februarie 2011
bluess, utilizator
DA, pentru ca stalpii vor fi pusi pe drumul de servitute care este al tuturor celor 8 nu numai al celor 2.
daca in acordul notarial scrie ca" sunt de acord cu constituirea, in favoarea SC E.ON. Moldova Distributie SA, in calitate de operator de retea a unui drept de uz asupra cotei ce o detin din terenul pe care este amplasata reteaua electrica (despre care s-a facut vorbire anterior) precum si a unui drept de trecere... ???

acordul proprietarilor este dat pentru amplasatrea instalatiilor electrice pe terenul lor si, foarte important, cu privire la accesul ulterior (pentru reparatii si controale) la aceste instalatii. Este o masura de protectie a eon-ului ptr ca s-au vazut atitea cazuri de bransari ilegale la retea, iar salariatii eon trebuiau sa mearga cu politia pentru a intra in curtea faptuitorilor si pentru ai debransa.
Acesta este in esenta rolul acordului pe care il cer cei de la eon. Forma si modul in care este el intocmeit, pot fi diferite.

Alte discuții în legătură

Acord acces retea gaze naturale luk2011 luk2011 [b]Mentionez[/b] : costul total de extindere retea gaze naturale ar fi suportat de mine in intregime ( [b]adica pe cheltuiala mea - proiect, avize, manopera, ... (vezi toată discuția)
Racordarea la lumina dmdaniel dmdaniel Buna ziua! In 2008 am obtinut un P-V de receptie finala a unei case. As dori sa stiu prin ce lege pot obliga primaria sa-mi traga stalpi pana in fata ... (vezi toată discuția)
Bransare teren la utilitati ContSters94154 ContSters94154 este o gospodarie in vecinatatea terenului meu care are tras curent - este vorba de un bransament privat (adica omul la vremea respectiva a platit si stalpii ... (vezi toată discuția)