avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 869 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... bransare teren la utilitati
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

bransare teren la utilitati

este o gospodarie in vecinatatea terenului meu care are tras curent - este vorba de un bransament privat (adica omul la vremea respectiva a platit si stalpii pt aceasta facilitate)
intrebarea mea este unde ma pot adresa pt a prelungi reteaua pana la terenul meu???
la respectivul vecin sau la electrica? e p lege care zice ca dupa un timp orice retea electrica intra in proprietatea regiei??
multumesc mult
Cel mai recent răspuns: andreipotorac , utilizator 17:01, 8 Mai 2010
Trebuie sa va adresati la Electrica. Toti stalpii sunt proprietatea Electrica , nu ai titularului de bransament.Este un contract tip cu Electrica in care se specifica foarte clar...vi se trag stalpi pe cheltuiala dvs (atentie!) insa sunt si vor ramane intotdeauna proprietatea Electrica ...dvs sunteti doar utilizatorul serviciiilor furnizate!
SUCCES!
B-)
Am sa continui in acest mesaj, pentru ca am o problema similara.

Terenul nostru este chiar in mijlocul unui complex rezidential. Sunt 4 proprietari care nu au teren aici, pentru ca aceasta fasie de unde am cumparat noi, nu a fost cumparata de catre cei de la complex.

Administratorul roman al acestei societati pretinde 5000EUR pentru a ne permite sa ne racordam. Stim ca exista o lege care prevede compensatii, dar nu o suma aleatorie, asadar am mers la Eon. (Iasi)

Acestia ne-au dat autorizatie, care prevedea sa ne lege la stalpul aflat la marginea proprietatii sale (30cm de proprietatea vecina noua, care nu ii apartine). Au venit cei de la Eon, iar acesta nu i-a lasat sa monteze contorul pe stalp.

Atunci, cei de la Eon ne-au dat alt aviz, cum ca trebuie sa instalam un stalp in prelungirea retelei acestui administrator. Zis si facut. Am fost la notar cu vecinul de langa noi, care ne-a permis sa punem un stalp pe proprietatea lui, pentru ca si el are aceleasi probleme cu acest administrator (si ceilalti 2 proprietari la fel).

Am montat stalpul, apoi a fost montat si firul electric. Acest administrator a chemat de 3 ori politia, acestia au venit, au vazut actul (politisti diferiti), si au plecat, zicand "totul e ok, spor la lucru".

Dupa ce am plecat de la teren, acest administrator a pus un pazinc de-al lui sa taie firul de curent, inainte ca cei de la Eon sa dea drumul la curent. Paznicii nostri de la casa au filmat aceasta actiune.


Avand in vedere ca avem avizul legal, si filmul prin care se vede clar ca acesta ne-a taiat firul, cum putem proceda mai departe? Este legal ceea ce face el, daca cei de la Eon au zis ca nu trebuie sa primeasca nici o compensatie deoarece reteaua nu mai este proprietatea lui?
As vrea sa mentionez ca avem si autorizatie de constructie de la primarie, si ca momentan construim o casa.

Am turnat deja fundatia, si folosim un generator electric pentru a putea sa finalizam casa, dar vom avea nevoie de curent electric in momentul in care terminam proiectul.

Firma asta nu a reusit sa vanda nici una din cele 6 case pe care le-au construit, si acum fac tot felul de lucruri de genul asta pentru a intimida pe cei care vor sa construiasca acolo.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme vecin - prelungirea retelei electrice, eon iasi andreipotorac andreipotorac Salut! Este primul meu post in acest forum, si ma bucur foarte mult pentru ceea ce faceti! Problema mea pe scurt este urmatoarea. In Iasi, Bucium, se ... (vezi toată discuția)
Bransare eon refuzata sedon sedon Buna ziua Am cumparat un teren in orasul Vaslui (zona D)anul trecut pentru constructia unei case. Proprietarul de la care am cumparat terenul imi este vecin ... (vezi toată discuția)
Racordare curent fără acordul meu ?! teduku199108 teduku199108 Buna ziua .Va deranjez cu o speța ! Dețin un teren de 1000 mp,la o distanță de 200m de rețeaua de curent și de strada principala ,deoarece am avut ... (vezi toată discuția)