avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 977 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Probleme vecin - prelungirea retelei electrice, Eon ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Probleme vecin - prelungirea retelei electrice, Eon Iasi

Salut! Este primul meu post in acest forum, si ma bucur foarte mult pentru ceea ce faceti!

Problema mea pe scurt este urmatoarea. In Iasi, Bucium, se dezvolta Panoramic Village, un complex rezidential, care apartine unor greci.

Administratorul roman, Emanuel Irimia, pretinde sume nejustificate de bani (5000 EUR!!) pentru a "ne permite" sa ne racordam la reteaua de curent, la apa, si sa avem acces la drum. Mentionez ca in mijlocul cartierului pe care il fac ei, era o fasie pe care nu au cumparat-o, si aceasta fasie este impartita in 4 proprietati, iar eu sunt una din persoanele care au cumparat o suprafata de 500 m2.

Am mers pe la Eon, si acestia ne-au zis ca nu trebuie sa platim nici o compensatie, pentru ca reteaua le apartine lor. Problema era faptul ca ultimul stalp de curent se afla pe proprietatea acestui Irimia, asadar cei de la Eon ne-au dat aviz tehnic cu o alta solutie, si anume punerea unui stalp de curent in prelungirea retelei, fara a ne conecta direct la stalpul acestui Irimia si a trece prin proprietatea lor (30cm de proprietatea urmatoare).

Cei de la Eon au venit, acesta a trimis de 3 ori politia in aceeasi zi, acestia s-au uitat peste acte, au vazut ca totul este OK, si au plecat spunand "spor la treaba".

Dupa ce am plecat noi, Irimia a pus un paznic de-al sau sa se suie pe stalp si sa taie firul, si apoi a adus un paznic care sa pazeasca stalpul. Mentionez ca cei de la Eon au prelungit reteaua lor, punand in legatura cele 2 stalpuri printr-o retea de cabluri.


As vrea sa stiu ce putem face in situatia asta? Are el dreptul sa ne santajeze si sa strice reteaua de curent montata de Eon? Il avem filmat in momentul in care au taiat firul.
problema e ca stalpii apartin celor de la eon si firele taiate tot lor.. dvs sesizati celor de la eon problema si ei vor lua masurile necesare.. intre timp, angajati va un avocat care sa faca ceea ce trebuie impotriva lui Irimia cel nebun
Faceti un denunt penal la politie sau parchet pentru savarsirea infractiunii de distrugere, prevazuta de art.217 C.pen. Cu siguranta ""jucausul"cu taierea firelor electrice, va da socoteala asa cum merita! Cereti si celor de la EON sa faca o plangere penala in acelasi sens!
Multumesc mult pentru raspunsuri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bransare teren la utilitati ContSters94154 ContSters94154 este o gospodarie in vecinatatea terenului meu care are tras curent - este vorba de un bransament privat (adica omul la vremea respectiva a platit si stalpii ... (vezi toată discuția)
Racordare curent fără acordul meu ?! teduku199108 teduku199108 Buna ziua .Va deranjez cu o speța ! Dețin un teren de 1000 mp,la o distanță de 200m de rețeaua de curent și de strada principala ,deoarece am avut ... (vezi toată discuția)
Am cumparat un teren pe un deal si am o problema cu curentul ... margineni2022 margineni2022 Am cumparat un teren pe un deal si am o problema cu, curentul electric stalpi cabluri! Terenul este undeva ultima bucata, iar pana in acest teren mai sunt ... (vezi toată discuția)