avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 259 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Bransare Eon refuzata
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Bransare Eon refuzata

Buna ziua
Am cumparat un teren in orasul Vaslui (zona D)anul trecut pentru constructia unei case.
Proprietarul de la care am cumparat terenul imi este vecin si dispune de energie electrica printr-o retea "privata" adica facuta romaneste(stalpi de lemn) dar care e recunoscuta de eon doar ca si bransament si nu ma pot bransa la ea.
Cand am primit autorizatia de constructie in autorizatie este stipulat ca reteaua electrica e la 20 ml de proprietatea noastra .

Am cerut avizele necesare autorizatiei de constructie eon,gaz,canalizare etc cei de la eon au spus ca este retea in zona dar imi trebuie acordul proprietarului pentru bransare,pe care l-am primit de la vecin.
Toate bune si frumoase pana am cerut bransarea si am fost refuzat de EON pentru ca nu acum mai recunosteau reteua din zona .
Ultimul stalp de beton e la 400 ml de terenul meu iar de acolo incepe bransamentul vecinului care e pe stalpi de lemn.
Cand i-am intrebat pe cei de la eon au spus ca trebuie sa faca extindere de retea si m-ar costa in jur de 60.000 ron ceea ce este enorm.
In momentul de fata am facut receptia lucrarii si ma apuc de intabulare.
Este vre-un temei legal prin care pot beneficia de energie electrica avand in vedere ca in autorizatia de constructie e stipulat ca e reteaua la 20 ml de proprietate?

Primaria ar fi trebuit sa ma informeze sau sa imi refuze autorizatia de constructie daca nu este curent in zona.(nici eu nu as fi construit daca stiam ca nu am macar electricitate in zona)

Va rog frumos sa ma ajutati in aceasta problema,orice sfat este bine venit.

Alte discuții în legătură

Ordinul 75/2013 anre adydastudio adydastudio Buna ziua. Suntem mai multe familii care ne-am construit casele in urma unei autorizatii de construire eliberate de primarie si a unui aviz eon conform caruia ... (vezi toată discuția)
Bransare teren la utilitati ContSters94154 ContSters94154 este o gospodarie in vecinatatea terenului meu care are tras curent - este vorba de un bransament privat (adica omul la vremea respectiva a platit si stalpii ... (vezi toată discuția)
Bransare curent electric StelianS StelianS Legat de branșare la rețeaua de electricitate am urmatoarea problema: am cuparat teren 1000mp pe o zona privata pe care am si construit casa la roșu cu ... (vezi toată discuția)