avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 679 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Racordarea la lumina
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Racordarea la lumina

Buna ziua!

In 2008 am obtinut un P-V de receptie finala a unei case.

As dori sa stiu prin ce lege pot obliga primaria sa-mi traga stalpi pana in fata portii unde sa ma por racorda la energie electrica.

Va multumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: LORELA UNGURIANU , Avocat 19:10, 7 Mai 2009
Nu va pot da un raspuns concret deoarece dvs. nu specificati localitatea unde se afla casa, dar va pot spune care sunt actele necesare pentru cerere de racordare la lumina:
- 2 copii Buletin sau Carte de identitate
- 2 copii act de proprietate imobil eventual si schita acestuia.

Dupa cum doriti sa obligati Primaria, presupun ca noua casa este departe de reteaua locala.In acest caz va vor costa acei stalpi si cablurile aferente.Oricum racordarea nu o face Primaria ci Societatea de retele-distributie pe baza de proiect de executie aprobat(si astea costa ceva!)
nu puteti obliga Primaria.Reteaua electrica este a Eon-ului.Puteti sa depuneti o cerere la electrica sa extinda reteaua, sau cerere si va faceti un proiect propriu, suportati integral costurile si aveti reteaua dvs, de unde, pt a se lega o alta persoana, trebuie sa va dati acordul(prin act notarial).o mentiune importanta:pt a fi reteaua dvs, contorul tb montat pe primul stalp, nu langa casa....sunt cateva detalii, mai intrebati la Eon

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ordinul 75/2013 anre adydastudio adydastudio Buna ziua. Suntem mai multe familii care ne-am construit casele in urma unei autorizatii de construire eliberate de primarie si a unui aviz eon conform caruia ... (vezi toată discuția)
Bransare teren la utilitati ContSters94154 ContSters94154 este o gospodarie in vecinatatea terenului meu care are tras curent - este vorba de un bransament privat (adica omul la vremea respectiva a platit si stalpii ... (vezi toată discuția)
Acord acces retea gaze naturale luk2011 luk2011 [b]Mentionez[/b] : costul total de extindere retea gaze naturale ar fi suportat de mine in intregime ( [b]adica pe cheltuiala mea - proiect, avize, manopera, ... (vezi toată discuția)