Multumesc pentru raspuns. Poate fi considerata clauza de mai sus ca si obligatie de a incheia tranzatia pentru achizitia casei vizionate DOAR prin intermediul primei agentii( ma refer la clauza " se naște dreptul exclusiv al Intermediarului de a încasa de la Client Comisionul Standard"?).
Am vizionat o casa cu ajutorul unei agentii, cu care am semnat si contractul de colaborare si anexa de vizionare. Ulterior, am gasit aceeasi casa listata la o alta agentie, cu un pret mai mic.Probabil ca prima agentie a incercat sa ma faca sa platesc mai mult(dupa vizionare mi-a zis ca de fapt pretul afisat pe site este fara TVA si automat este mai mare cu 19%). Doresc sa achizitionez imobilul cu a doua agentie.
Insa, in contractul primei agentii am gasit urmatoarea clauza:" Odată cu semnarea Anexei 1(anexa 1 se refera la protectia datelor cu caracter personal) conform paragrafului precedent se naște dreptul exclusiv al Intermediarului de a încasa de la
Client Comisionul Standard prevăzut în Condițiile Speciale, sub condiția suspensivă a încheierii Contractului Intermediat
având ca obiect Imobilul descris în Anexa 2 între acesta sau Părțile sale Interpuse și Terțul Interesat ori Părțile Interpuse ale
acestuia din urmă".
Inseamna ca indiferent daca inchei tranzactia de cumparare cu o alta agentie trebuie sa platesc comision si primei agentii?Multumesc.
Am o intrebare legata de necesitatea deschiderii unui cont bancar separat pentru pfa; sunt un pfa infiintat de 3-4 luni si emit in fiecare luna o factura. Pentru a incasa aceasta factura, este absolut necesar sa imi deschid un cont nou pt PFA? Mentionez ca pana acum am incasat banii aferenti facturilor emise pe contul curent de persoana fizica. Va multumesc anticipat pentru raspuns.