avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 887 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract intermediere imobiliara-clauze exclusivitate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract intermediere imobiliara-clauze exclusivitate

Buna Ziua,

Am vizionat o casa cu ajutorul unei agentii, cu care am semnat si contractul de colaborare si anexa de vizionare. Ulterior, am gasit aceeasi casa listata la o alta agentie, cu un pret mai mic.Probabil ca prima agentie a incercat sa ma faca sa platesc mai mult(dupa vizionare mi-a zis ca de fapt pretul afisat pe site este fara TVA si automat este mai mare cu 19%). Doresc sa achizitionez imobilul cu a doua agentie.

Insa, in contractul primei agentii am gasit urmatoarea clauza:" Odată cu semnarea Anexei 1(anexa 1 se refera la protectia datelor cu caracter personal) conform paragrafului precedent se naște dreptul exclusiv al Intermediarului de a încasa de la
Client Comisionul Standard prevăzut în Condițiile Speciale, sub condiția suspensivă a încheierii Contractului Intermediat
având ca obiect Imobilul descris în Anexa 2 între acesta sau Părțile sale Interpuse și Terțul Interesat ori Părțile Interpuse ale
acestuia din urmă".
Inseamna ca indiferent daca inchei tranzactia de cumparare cu o alta agentie trebuie sa platesc comision si primei agentii?Multumesc.
Cel mai recent răspuns: adriandimitriu , utilizator 22:57, 18 Octombrie 2024
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu vă duceți la agenția 2 fără ca să semnați încetarea contractului cu agenția 1.
Multumesc pentru raspuns. Poate fi considerata clauza de mai sus ca si obligatie de a incheia tranzatia pentru achizitia casei vizionate DOAR prin intermediul primei agentii( ma refer la clauza " se naște dreptul exclusiv al Intermediarului de a încasa de la Client Comisionul Standard"?).
si dvs dati examen?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Comision agentie imobiliara itsa28 itsa28 Buna ziua,am telefonat zilele trecute unei agentii imobiliare ce avea un anume apartament postat pe Olx,am stabilit o vizionare,am fost de acord sa inchiriem ... (vezi toată discuția)
Sora mea a vizionat, pentru mine, un apartament cu altă agenție decât aceea cu care am încheiat noi contract. putem fi obligați să plătim comision ambelor agenții? Wipo Wipo Buna ziua, suntem in cautarea unui apartament si in ultimele luni am fost sa vizitam o gramada de apartamente gasite pe site-uri de imobiliare, majoritatea ... (vezi toată discuția)
Contract vizionare apartament cu doua agentii imobiliare iu8lia3 iu8lia3 Buna ziua De curand am inceput sa caut sa cumpar un apartament, si, automat, am apelat la agentiile imobiliare si am semnat contracte de vizionare cu 2 dintre ... (vezi toată discuția)