Am vizionat o casa cu ajutorul unei agentii, cu care am semnat si contractul de colaborare si anexa de vizionare. Ulterior, am gasit aceeasi casa listata la o alta agentie, cu un pret mai mic.Probabil ca prima agentie a incercat sa ma faca sa platesc mai mult(dupa vizionare mi-a zis ca de fapt pretul afisat pe site este fara TVA si automat este mai mare cu 19%). Doresc sa achizitionez imobilul cu a doua agentie.
Insa, in contractul primei agentii am gasit urmatoarea clauza:" Odată cu semnarea Anexei 1(anexa 1 se refera la protectia datelor cu caracter personal) conform paragrafului precedent se naște dreptul exclusiv al Intermediarului de a încasa de la
Client Comisionul Standard prevăzut în Condițiile Speciale, sub condiția suspensivă a încheierii Contractului Intermediat
având ca obiect Imobilul descris în Anexa 2 între acesta sau Părțile sale Interpuse și Terțul Interesat ori Părțile Interpuse ale
acestuia din urmă".
Inseamna ca indiferent daca inchei tranzactia de cumparare cu o alta agentie trebuie sa platesc comision si primei agentii?Multumesc.
Multumesc pentru raspuns. Poate fi considerata clauza de mai sus ca si obligatie de a incheia tranzatia pentru achizitia casei vizionate DOAR prin intermediul primei agentii( ma refer la clauza " se naște dreptul exclusiv al Intermediarului de a încasa de la Client Comisionul Standard"?).