avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1070 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Cont bancar separat pentru PFA
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Cont bancar separat pentru PFA

Am o intrebare legata de necesitatea deschiderii unui cont bancar separat pentru pfa; sunt un pfa infiintat de 3-4 luni si emit in fiecare luna o factura. Pentru a incasa aceasta factura, este absolut necesar sa imi deschid un cont nou pt PFA? Mentionez ca pana acum am incasat banii aferenti facturilor emise pe contul curent de persoana fizica. Va multumesc anticipat pentru raspuns.
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 19:20, 4 Octombrie 2014
Nu este obligatoriu sa deschideti un cont pentru activitatea PFA.Este obligatoriu sa atasati la actele PFA extrasul de cont pe persoana fizica pentru a demonstra data incasarii facturilor,data care trebuie sa fie aceeasi cu cea trecuta in Registrul jurnal de incasari si plati.
Va multumesc pentru informatii.
Deschideti si lucrati cu un cont bancar separat pe pfa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Folosire cont banca pfa-traducator sonia1978 sonia1978 Buna ziua, Sunt PFA traducator si as dori sa-mi deschid un cont bancar pentru a da posibilitatea clientilor persoane juridice sa achite facturile direct in ... (vezi toată discuția)
Contributii pfa SANTIER SANTIER Ma poate lamuri cineva legat de contributiile PFA, si cum ar fi cel mai bine ca si optiune sa fac in cazul in care as infiinta in sept. 2018, si prestare de ... (vezi toată discuția)
Nelamuriri pfa-magazin online ghita3001 ghita3001 Buna ziua, Am urmatoarele nelamuriri legate de PFA-ul pe care il detin: 1.Am inteles ca pentru un magazin online ca PFA impozitata in sistem real am nevoie ... (vezi toată discuția)