avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 530 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Contributii PFA
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Contributii PFA

Ma poate lamuri cineva legat de contributiile PFA, si cum ar fi cel mai bine ca si optiune sa fac in cazul in care as infiinta in sept. 2018, si prestare de servicii ar fi dirigentie de santier si RTE?

Va multumesc!
Ultima modificare: Joi, 13 Septembrie 2018
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: SANTIER , utilizator 14:19, 17 Septembrie 2018
Pentru un pfa veti plati impozitul pe venit de 10%.
Daca venitul estimat a se realiza pentru anul curent este cel puțin egal cu nivelul a 12 salarii minime brute pe țară, recalculat corespunzător numărului de luni rămase până la sfârșitul anului fiscal, sunteti obligat si la plata contributiilor sociale de sanatate si pensie. Veti depune declarația unica în termen de 30 de zile de la data producerii evenimentului adica de la data d infiintare pfa. Salariul minim brut pe țară garantat în plată, este cel în vigoare la data depunerii declarației.
Multumesc!

In cazul in care emit factura pt. serviciile aferente, si nu primesc banii efectiv (sa zicem o teapa) din punct de vedere fiscal ce riscuri am?
La un pfa venit inseamna valoarea pe care ati incasat-o efectiv nu cand ati completat factura, similar o cheltuiala o luati in seama la calculul impozitului pe venit atunci cand s-a facut plata.
Veti avea de completat registrul jurnal de incasari si plati in care treceti valorile de la venituri si cheltuieli doar pe baza documentului justificativ al incasarii si platii adica chitanta, bon fiscal si extras de cont daca faceti operatiuni de incasare si plata prin contul bancar al pfa.
Ultima modificare: Joi, 13 Septembrie 2018
george-neagu, moderator
1. In cazul in care incasarile vor fi si din salarii - pe contul atasat cardului, poate fi declarat si pt, obtinere venituri din activitati independente PFA?
2. Jurnalul de incasari si plati, chitanta si facturier (daca mai sunt si alte documente de avut in vedere, spuneti-mi, va rog) de unde le pot procura?
3. Am inteles ca trebuie ca aceste documente sa fie numerotate in baza unei decizii (in cazul in care eu sunt PFA) cine, cui face decizie?
4. Dupa ce se termina cu inregistrarea la ONRC, am inteles ca se ajunge si la ANAF - ce pasi trebuiesc parcursi acolo?
5. legat de codul caen - urmeaza sa aleg - 7112 Activitati de inginerie si consultanta tehnica legate de acestea - ar fi bine ales (pt. dirigentie de santier si RTE - responsabil tehnic cu executia) + 749 "Alte activitati profesionale, stiintifice si tehnice" - in cazul prestarilor de activitati SSM - sanatate si securitate in munca + PSI

Va multumesc pentru raspunsuri!
Va veti deschide cont bancar pe pfa.
Jurnalul de incasari si plati, registrul inventar, chitanta si facturier de pe la librarii
Dumneavoastra dati acea decizie la inceputul activitii pfa si apoi continuati la fiecare inceput de an.
Va spun ce acte sa duceti cei de la finante.

Alte discuții în legătură

Servicii prestate in exclusivitate de catre o microintreprindere valesia valesia Buna ziua: O microintreprindere presteaza in exclusivitate servicii de: -dirigentie de santier;; -servicii de consultanta privind asigurarea calitatatii ... (vezi toată discuția)
Dirigentie de santier cateldestept cateldestept Activitatea de dirigentie de santier este considerata consultanta? (vezi toată discuția)
Taxe si impozite pfa AdinaDG AdinaDG Buna ziua, imi infiintez un PFA si sunt cateva intrebari la care nu gasesc raspunsul: 1. Cum contorizez cheltuielile pe care le fac pe un PFA penru a le ... (vezi toată discuția)