avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 509 soluții astăzi
Forum Activitate lex124

Activitate lex124

gi-jane2 a scris:

La starea civila, un duplicat după certificatul de divort

Multumesc mult , asa voi face !
gi-jane2 a scris:

Ati divortat la judecatorie, acolo cereti sa vi se elibereze o copie legalizata dupa hot de divort.

Prima casatorie s-a desfacut prin acordul partilor la Starea Civila Sector 2 Bucuresti. ( Cea in urma careia mi-am pastrat numele obtinut prin ea , S..)
Ramane valabil raspunsul ? Sa ma duc la Starea Civila sector 2 ca sa solicit sa imi elibereze O noua copie legalizata dupa Hotararea de Divort ?
Buna ziua 
Ma gasesc in următoare situație : am nevoie sa imi echivalez studiile făcute in România , in Anglia . Pentru acest lucru printre actele solicitate ( diploma de bac , restul diplomelor ) se afla si - citez- certificat de căsătorie sau document care sa ateste schimbarea numelui . Asta pentru ca pe diploma de Bac di pe restul diplomelor sunt nume diferite. M-am căsătorit dupa terminarea liceului si  astfel numele de familie s-a schimbat prin certificatul de căsătorie emis atunci din M... in S...  intre timp am obținut alte diplome in care numele este S... ,apoi am divorțat si la divorț am ales sa păstrez numele S.... si dupa divorț . Apoi m-am recăsătorit dar mi-am păstrat in continuare numele S.. 
in aceasta situație , certificatul de căsătorie din prezent nu certifica schimbarea numelui ( in ideea ca pe diploma de bacalaureat am numele M... si pe restul S... ce act prezint in situația asta ? Am gasit o copie legalizata dupa primul certificat de căsătorie , copie dupa certificatul de divorț nu mai am - cred ca a trebuit sa il depun cand m-am căsătorit a doua oară - nu mai rețin -( si nu stiu daca se mai poate elibera de catre Judecătoria sectorului 2 ) si am certificatul de căsătorie valabil acum ( dar care nu atesta nici o schimbare de nume , pentru ca mi-am păstrat numele de dinainte de căsătorie ) . Sper ca am reușit sa explic situația mea destul de clar si mai sper ca ma puteti ajuta cu un sfat in aceasta privința . Ce act folosesc in aceasta situație si de unde il obțin ( in caz ca nu il am ) pentru ca imi trebuie in original pentru diversele ministere si instituții de la noi si in copii legalizate pentru a fi depuse la dosarul din Anglia .
Va multumesc anticipat !
Iulia S.
Multumesc pt răspuns gi-Jane2 ! Deocamdată nu pot începe acțiunea cu acel avocat pentru ca onorariul cerut pentru a ma reprezenta imi depășește cu mult bugetul.
Considerati ca am motive destul de intemeiate pentru a obtine in instanta anularea casatoriei ?

Voi incerca sa detaliez cat pot de mult .
M-am casatorit in Iulie 2014 cu o persoana aflata in detentie la penitenciarul Rahova , Bucuresti . L-am cunoscut cu 3 luni inainte de a fi arestat si eram impreuna in momentul arestarii lui , in prima jumatate a anului 2013. Cand a primit condamnarea definitiva a vrut sa ne casatorim. Am avut retineri din diverse motive , cel mai important pentru mine fiind durata de detentie despre care el , in nenumarate randuri mi-a spus ca este max. 1 an si jumate , si foarte posibil sa fie eliberat chiar anul viitor ( 2015 ). Imediat dupa oficierea casatoriei la penitenciarul Rahova- din discutiile pe care le-am purtat cu prietenele mele pe acest subiect, mi s-au ridicat semne de intrebare referitoare la sinceritatea lui. Astfel, am descoperit ca m-a mintit cu privire la perioada de detentie pe care o mai are de executat. Cu ajutorul unei prietene am cautat si am gasit pe net dosarul , am vazut sentinta data. M-am interesat si am inteles ca este imposibil sa ii fie admisa cererea de eliberare conditionata mai devreme de 4 ani din cei 7 pe care ii are de executat , el fiind recidivist in infractiunea comisa. Daca as fi stiut acest detaliu, as fi refuzat sa ma casatoresc cu el . Acum as dori anularea acestei casatorii .Nu avem bunuri comune de impartit , nu avem copii impreuna, nu am avut niciodata un domiciliu comun . Nici nu pot spune ca aceasta casatorie a fost consumata , deoarece am refuzat sa intretin raporturi intime cu el dupa casatorie. I-am cerut sa divortam si s-a opus unui divort amiabil , dupa care a revenit asupra deciziei si a spus ca vrea sa divortam amiabil, si apoi iar s-a razgandit. Credeam ca trebuie sa incep actiunea de divort, cand - explicand situatia in care ma aflu unui avocat , mi s-a explicat ca defapt anularea casatoriei este ceea ce trebuie sa caut sa obtin in instanta.

Astept sfaturi .
Multumesc !