avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 419 soluții astăzi
Forum Activitate Andreea879

Activitate Andreea879

Buna ziua,
Am o intrebare cheie legat de prima de relocare:
Daca eu sunt cu domiciliul in provincie, somera cu indemnizatie, mi-am gasit loc de munca in Bucuresti, dar chiria o am in Ilfov, am dreptul la prima de relocare ?

Multumesc frumos.

Cu stima,

Andreea
Buna seara,

Am si eu o intrebare, o sa incerc sa spun cat mai pe scurt.
Mama a fost unica mostenitoare de drept a unchiului ei, care nu a avut copii si alti mostenitori. Acesta a fost mosier, si a avut terenuri f multe arabile , dinaintea casatoriei. Dupa moartea lui, desi proprietatile ii reveneau de drept mamei mele, ca unic mostenitor, legea favoriza si pe sotia lui, si implicit mostenitori ai acesteia, cu toate ca dansul a avut toate aceste terenuri dinainte de casatorie. Ca urmare, cea mai mare parte din aceste terenuri s-au transferat la niste urmasi indepartati ai sotiei. Ei si-au castigat partea, si dupa proces, legea s-a schimbat . Mai exact, sotia ( si mostenitorii ei ), nu are drepturi la averea sotului dinaintea casatoriei, ci aceasta avere revine exclusiv urmasilor sotului.
Mamei mele i s-a adus la cunostinta acest lucru, si anume ca legea s-a schimbat cum era drept, ce-i inaintea casatoriei ramane numai titularului si urmasilor lui, si ca trebuie doar sa faca recurs , pt ca asta e dreptul ei, ca unic mostenitor al unchiului ei ( frate cu tatal ei ).
Intrebarea mea este : Se mai poate face acest recurs ? Si daca da, in ce termen ?
Multumesc mult pt ca mi-ati citit mesajul.
Cu respect,

Andreea