avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 944 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Recurs mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Recurs mostenire

Buna seara,

Am si eu o intrebare, o sa incerc sa spun cat mai pe scurt.
Mama a fost unica mostenitoare de drept a unchiului ei, care nu a avut copii si alti mostenitori. Acesta a fost mosier, si a avut terenuri f multe arabile , dinaintea casatoriei. Dupa moartea lui, desi proprietatile ii reveneau de drept mamei mele, ca unic mostenitor, legea favoriza si pe sotia lui, si implicit mostenitori ai acesteia, cu toate ca dansul a avut toate aceste terenuri dinainte de casatorie. Ca urmare, cea mai mare parte din aceste terenuri s-au transferat la niste urmasi indepartati ai sotiei. Ei si-au castigat partea, si dupa proces, legea s-a schimbat . Mai exact, sotia ( si mostenitorii ei ), nu are drepturi la averea sotului dinaintea casatoriei, ci aceasta avere revine exclusiv urmasilor sotului.
Mamei mele i s-a adus la cunostinta acest lucru, si anume ca legea s-a schimbat cum era drept, ce-i inaintea casatoriei ramane numai titularului si urmasilor lui, si ca trebuie doar sa faca recurs , pt ca asta e dreptul ei, ca unic mostenitor al unchiului ei ( frate cu tatal ei ).
Intrebarea mea este : Se mai poate face acest recurs ? Si daca da, in ce termen ?
Multumesc mult pt ca mi-ati citit mesajul.
Cu respect,

Andreea
Cel mai recent răspuns: ContSters330712 , utilizator 21:07, 1 Octombrie 2014
nu
trebuia atacat titlul de proprietate pe L18

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme legate de obtinere titlu de proprietate terenuri mostenite lorenzo29 lorenzo29 m mostenit in 1989 in urma unui unchi pe care l-am ingrijit o casa si in jur de 3,5 ha teren arabil,casa am vandut-o in 1990 iar terenul il folosim,am fost la ... (vezi toată discuția)
Informatii mostenire Marius_1990 Marius_1990 Cum s-a putut sa ii revina unchiului meu decedat toata cota respectiv de 1/1 din averea bunicilor,fara sa intrebe si copii fratelui sau care era decedat ... (vezi toată discuția)
Testamente într-o succesiune nedezbătută de mai multe generații de moștenitori. ce are de făcut moștenitorul actual? razvanstroe razvanstroe Ma aflu in urmatoarea speta: in urma cu zeci de ani, un cuplu a avut 2 baietii. Baiatul 1 a fost casatorit, fara copii, Baiatul 2 a fost casatorit si a avut ... (vezi toată discuția)