avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 687 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Informatii mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Informatii mostenire

Cum s-a putut sa ii revina unchiului meu decedat toata cota respectiv de 1/1 din averea bunicilor,fara sa intrebe si copii fratelui sau care era decedat inaintea bunicilor?
Se poate ataca actele daca unchiul meu este mort si unul din fii acestuia s-a declarat unicul mostenitor , obtinand certificatul de mostenitor,sau ce se mai poate face?
Cel mai recent răspuns: liamic43 , utilizator 14:27, 26 Iunie 2011
Cand si cum a obtinut certificatul de mostenitor?Nu ati avut cunostinta de acest lucru?Varul dumneavoastra s-o fi declarat unic mostenitor,dar daca mai exista si altii,atunci cu acte doveditoare trebuie sa-l faceti sa-si "revina" nu de alta dar in sensul acesta va poate ajuta si instanta.Puteti ataca in instanta certificatul de mostenitor .
Ultima modificare: Duminică, 26 Iunie 2011
bellefille, utilizator
Recapitulare:
bunicii au avut 2 copii.Unul a decedat inainte de a deceda bunicii-deci la moartea acestuia s-a facut succesiunea a proprietatii respectivului(ceeace avea la momentul mortii si la persoanele care erau la momentul decesului acestuia, mostenitoare-fiu, sotie,).
Celalalt fiu al bunicilor , a trait in continuare, a avut copii si a avut o proprietate, care s-a impartit la urmasii lui.
Bunicii cand au murit, averea s-a impartit(teoretic)sau macar trebuia impartita la urmasii, urmasilor lor. deci la fiul ramas de la primul copil-primul nepot, si la nepotul din partea celului de al doielea copil al bunicilor, deci intre verii primari se va imparti mostenirea bunicilor.Un notar , va face o socoteala exacta, pe baza actelor de proprietate-asta in caz in care se va dori rezolvarea amiabila. Daca nu. partaj in instanta!!!!!!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum pot afla daca sunt printre mostenitori? Nicu_1969 Nicu_1969 Bunicii au murit.In urma lor au ramas doi copii,care au murit si acestia.Unul dintre copii a murit inaintea bunicilor,avand trei copii.Iar cel care a murit ... (vezi toată discuția)
Mostenire nepot pbmice pbmice Buna ziua, Am si eu o intrebare. Situatia de fapt: Exista titlu de proprietate pe numele bunicului asupra unui teren extravilan si asupra unui teren ... (vezi toată discuția)
Testament - intrebari gabicluj gabicluj Buna ziua. Am o nelamurire legata de procedura care se urmeaza pentru executarea unui testament. Pe scurt: Daca defunctul lasa mostenire prin testament, toate ... (vezi toată discuția)