avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 801 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Intrebare prima relocare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Intrebare prima relocare

Buna ziua,
Am o intrebare cheie legat de prima de relocare:
Daca eu sunt cu domiciliul in provincie, somera cu indemnizatie, mi-am gasit loc de munca in Bucuresti, dar chiria o am in Ilfov, am dreptul la prima de relocare ?

Multumesc frumos.

Cu stima,

Andreea
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:52, 27 Mai 2018
Prima de relocare se acordă persoanelor înregistrate ca şomeri care se încadrează în muncă, ulterior datei înregistrării la agenţie, cu normă întreagă, pe o perioadă de cel puţin 12 luni, într-o altă localitate situată la o distanţă mai mare de 50 km faţă de localitatea în care îşi au domiciliul sau reşedinţa şi, ca urmare a acestui fapt, îşi schimbă domiciliul ori îşi stabilesc reşedinţa în localitatea respectivă sau în localităţile învecinate acesteia şi îndeplinesc şi celelalte condiţii prevăzute la art. 76^2 şi 76^3 din Legea nr.76/2002.

Prin urmare, unde anume aveti domiciliul , iar in Ilfov aveti contract de inchiriere ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizație de somaj la distanta de 50km de localitatea de domiciliu dianamariaparalescu dianamariaparalescu Buna ziua. Mă numesc Diana si am sa adresez o întrebare. Am un prieten care este din Sibiu, a terminat Masterul in Timișoara 2016 si nu a mai putut sa dea ... (vezi toată discuția)
Primă relocare Fabian PERISOR Fabian PERISOR Bună, sunt angajat și locuiesc cu chirie de un an într-o altă localitate decât cea de domiciliu la 40 km distanță, contractul de muncă este pe o ... (vezi toată discuția)
Pot beneficia de prima de intretinere? valeriamitroi valeriamitroi As dori sa stiu daca pot beneficia de prima de intretinere in conditiile in care m-am angajat, desi nu lucram de 3 luni, nu eram intregistrata la somaj. ... (vezi toată discuția)