avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 529 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizație de somaj la distanta de 50km de ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizație de somaj la distanta de 50km de localitatea de domiciliu

Buna ziua. Mă numesc Diana si am sa adresez o întrebare. Am un prieten care este din Sibiu, a terminat Masterul in Timișoara 2016 si nu a mai putut sa dea examenul de dizertație din diferite motive, dar el a terminat masterul. El pe toată perioada de facultate si de master a locuit in Timișoara fara sa aiba viza de flotant. El lucreaza de 2 ani la un centru de xerox din Timișoara, anul trecut dupa ce a terminat masterul a fost nevoit sa isi caute o chirie, menționez că pe toată perioada de facultate si master el a stat in caminul facultăți la care el studia. Intrebarea este următoarea: el poate sa beneficieze de indemnizație pentru faptul ca lucrează la o distanta mai mare de 50km de localitatea de domiciliu? Menționez ca in prezent el nu are viza de flotant. Care sunt conditile sa primeasca aceea indemnizatie de distanta? Trebuie sa fie somer si dupa sa se angajeze ca sa intre in posesia indemnizație. Trebuie sa aiba viza de flotant sau nu pentru a beneficia de aceea indemnizatie? Mentionez ca el nu este intretinut de familie.
Multumesc foarte mult
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:01, 11 Iunie 2017
Beneficiază de prima de relocare prevăzută la art. 76^2 din Legea nr.76/2002 persoanele înregistrate ca şomeri la agenţiile pentru ocuparea forţei de muncă judeţene sau a municipiului Bucureşti care se încadrează în muncă, ulterior datei înregistrării la aceste agenţii, cu normă întreagă, pe o perioadă de cel puţin 12 luni, într-o altă localitate situată la o distanţă mai mare de 50 km faţă de localitatea în care îşi au domiciliul sau reşedinţa şi, ca urmare a acestui fapt, îşi schimbă domiciliul ori îşi stabilesc reşedinţa în localitatea respectivă sau în localităţile învecinate acesteia şi îndeplinesc şi celelalte condiţii prevăzute la art. 76^2 şi 76^3 din lege.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intrebare prima relocare Andreea879 Andreea879 Buna ziua, Am o intrebare cheie legat de prima de relocare: Daca eu sunt cu domiciliul in provincie, somera cu indemnizatie, mi-am gasit loc de munca in ... (vezi toată discuția)
Plata de către stat a unei părți din chirie simina_28 simina_28 Este adevărat ca dacă lucrezi la mai mult de 50km de casa (domiciliu),și locuiești in chirie,statul îți decontează o parte din cheltuieli? (vezi toată discuția)
Prima de relocare iancu_anca iancu_anca Buna ziua Mi-am depus la ajofm Timisoara dosarul pentru prima de relocare. Eu aveam domiciliul in Deva insa aveam viza de flotant si am lucrat in Timisoara. ... (vezi toată discuția)