avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 807 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Pot beneficia de prima de intretinere?
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Pot beneficia de prima de intretinere?

As dori sa stiu daca pot beneficia de prima de intretinere in conditiile in care m-am angajat, desi nu lucram de 3 luni, nu eram intregistrata la somaj. Mentionez ca am contract de chirie valabil si lucrez la o distanta mai mare de 50 km de domiciliu stabil.
Ultima modificare: Marți, 22 Ianuarie 2019
valeriamitroi, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:43, 23 Ianuarie 2019
Potrivit art. 76^2 din Legea nr. 76/2002, persoanele înregistrate ca şomeri care se încadrează în muncă într-o altă localitate situată la o distanţă mai mare de 50 km faţă de localitatea în care îşi au domiciliul sau reşedinţa şi, ca urmare a acestui fapt, îşi schimbă domiciliul sau îşi stabilesc reşedinţa în localitatea respectivă sau în localităţile învecinate acesteia, beneficiază de o primă de relocare, neimpozabilă, acordată din bugetul asigurărilor pentru şomaj,

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Primă relocare Fabian PERISOR Fabian PERISOR Bună, sunt angajat și locuiesc cu chirie de un an într-o altă localitate decât cea de domiciliu la 40 km distanță, contractul de muncă este pe o ... (vezi toată discuția)
Plata de către stat a unei părți din chirie simina_28 simina_28 Este adevărat ca dacă lucrezi la mai mult de 50km de casa (domiciliu),și locuiești in chirie,statul îți decontează o parte din cheltuieli? (vezi toată discuția)
Prima chirie niikk niikk buna ,am o nelamurire cu privire la acordarea prima chirie,,eu lucrez in alt jd ,,platesc chiria din salar,,vreau sa stiu daca eu pot optine acest ajutor de ... (vezi toată discuția)