avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 312 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Primă relocare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Primă relocare

Bună, sunt angajat și locuiesc cu chirie de un an într-o altă localitate decât cea de domiciliu la 40 km distanță, contractul de muncă este pe o perioada nedeterminata.
Ar exista posibilitatea accesării primei de relocare sau instalare având în vedere că sunt deja angajat.
Mulțumesc
Ultima modificare: Sâmbătă, 3 Martie 2018
Fabian PERISOR, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:03, 4 Martie 2018
Nu exista posibilitate accesarii.

Potrivit art. 76^2 din Legea nr. 76/2002, persoanele înregistrate ca şomeri care se încadrează în muncă într-o altă localitate situată la o distanţă mai mare de 50 km faţă de localitatea în care îşi au domiciliul sau reşedinţa şi, ca urmare a acestui fapt, îşi schimbă domiciliul sau îşi stabilesc reşedinţa în localitatea respectivă sau în localităţile învecinate acesteia, beneficiază de o primă de relocare, neimpozabilă, acordată din bugetul asigurărilor pentru şomaj, egală cu 75% din suma destinată asigurării cheltuielilor pentru locuire în noul domiciliu sau noua reşedinţă, dar nu mai mult de 900 de lei.


Persoanele înregistrate ca şomeri la agenţiile pentru ocuparea forţei de muncă care se încadrează în muncă, potrivit legii, într-o altă localitate situată la o distanţă mai mare de 50 km faţă de localitatea în care îşi au domiciliul sau reşedinţa şi, ca urmare a acestui fapt, îşi schimbă domiciliul ori îşi stabilesc reşedinţa în localitatea respectivă sau în localităţile învecinate acesteia pot beneficia de o primă de instalare, neimpozabilă, destinată stimulării încadrării în muncă, asigurării cheltuielilor pentru locuire în noul domiciliu sau noua reşedinţă, şi/sau pentru reîntregirea familiei, după caz.
Ultima modificare: Duminică, 4 Martie 2018
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prima de instalare daca nu m-am angajat din somaj Artistul Artistul Daca m-am angajat și nu eram șomer și lucrez la 200 de km fata de domiciliu și am peste un an vechime unde lucrez pot beneficia de prima de instalare? (vezi toată discuția)
Prima de instalare. Adi Mav Adi Mav Pot sa obtin prima de instalare daca nu am fost înscris la agenția de șomaj înainte de a ma angaja ?? (vezi toată discuția)
Student la prima angajare, mi-am găsit un loc de muncă la peste 50 km distanță de domiciliu. pot beneficia de primă de angajare? KSA1996 KSA1996 Buna ziua, sunt student proaspat absolvent(pana acum 2 luni), nu am lucrat in Romania pana in prezent. Mi-am gasit un loc de munca la peste 50km distanta de ... (vezi toată discuția)