avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 727 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Prima de instalare.
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Prima de instalare.

Pot sa obtin prima de instalare daca nu am fost înscris la agenția de șomaj înainte de a ma angaja ??
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:56, 3 Februarie 2017
Extras din Legea 76/2002 :
- Persoanele înregistrate ca şomeri la agenţiile pentru ocuparea forţei de muncă şi care se încadrează în muncă, potrivit legii, într-o localitate situată la o distanţă mai mare de 15 km de localitatea în care îşi au domiciliul sau reşedinţa, pot beneficia de o primă de încadrare, neimpozabilă.

- Persoanele înregistrate ca şomeri la agenţiile pentru ocuparea forţei de muncă care se încadrează în muncă, potrivit legii, într-o altă localitate situată la o distanţă mai mare de 50 km faţă de localitatea în care îşi au domiciliul sau reşedinţa şi, ca urmare a acestui fapt, îşi schimbă domiciliul ori îşi stabilesc reşedinţa în localitatea respectivă sau în localităţile învecinate acesteia pot beneficia de o primă de instalare, neimpozabilă, destinată stimulării încadrării în muncă, asigurării cheltuielilor pentru locuire în noul domiciliu sau noua reşedinţă, şi/sau pentru reîntregirea familiei, după caz.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prima instalare Pantelimon Carmen Pantelimon Carmen Schimb locul de munca,dar nu și domiciliul!Probabil o sa fac naveta sau,O sa locuiesc periodic in orasul unde am noul job.Pot beneficia de un ajutor de la ... (vezi toată discuția)
Primă relocare Fabian PERISOR Fabian PERISOR Bună, sunt angajat și locuiesc cu chirie de un an într-o altă localitate decât cea de domiciliu la 40 km distanță, contractul de muncă este pe o ... (vezi toată discuția)
Detalii referitoare la prima de instalare George 0316 George 0316 Daca am domiciliul stabil in Tulcea , 21 de ani , studii nefinalizate , si nu am beneficiat de somaj (nu am fost inscris la Fortele de Munca niciodata) , pot ... (vezi toată discuția)