Daca am domiciliul stabil in Tulcea , 21 de ani , studii nefinalizate , si nu am beneficiat de somaj (nu am fost inscris la Fortele de Munca niciodata) , pot beneficia de prima de instalare daca locul de munca are sediul in Comuna Dobroesti , iar eu voi lucra in Buftea ? Distanta se incadreaza , dar faptul ca nu am fost in baza de date ca si somer este o problema ? Cum ar trebui sa procedez ca sa beneficiez de aceasta prima pentru ca m-ar ajuta foarte mult la plata chiriei.
Legea 76/2002 art.75
(1) Persoanele înregistrate ca şomeri la agenţiile pentru ocuparea forţei de muncă care se încadrează în muncă, potrivit legii, într-o altă localitate situată la o distanţă mai mare de 50 km faţă de localitatea în care îşi au domiciliul sau reşedinţa şi, ca urmare a acestui fapt, îşi schimbă domiciliul ori îşi stabilesc reşedinţa în localitatea respectivă sau în localităţile învecinate acesteia pot beneficia de o primă de instalare, neimpozabilă, destinată stimulării încadrării în muncă, asigurării cheltuielilor pentru locuire în noul domiciliu sau noua reşedinţă, şi/sau pentru reîntregirea familiei, după caz.
......
Prin urmare, in lege se mentioneaza ca trebuie sa fiti inregistrat ca somar la AJOFM pentru a beneficia de prima de instalare.