Buna ziua!
Proprietara unui apartament de la parter a inglobat in spatiul apartamentului ,holul si usa din spate ale blocului, cea cu iesire inspre locurile de parcare platite.Deasemenea, acolo a montat si un gard, inchizand practic si gradina blocului ,pentru care nu plateste impozit .Aici petrece cu persoane dubioase, Politia venind de cateva ori.In spate si-a instalat o gradina in care depoziteaza lucruri , a taiat cei 2 copaci care faceau umbra si si-a facut uscator de rufe.Nu ma deranja in mod deosebit, cu toate ca noaptea , cand nepotul invita persoane la fumat etnobotanice si iesea scandal, scula toate scarile de bloc, insa rareori reclama cineva.Astazi mama a aruncat unui caine(de obicei cobor eu sa ii mai dau sa manance) o aripioara de pui pe trotuar (si acesta e al doamnei)si doamna s-a suparat fiind foarte agresiva verbal cu mama mea,stigand ca o sa cheme Politia(?), drept pentru care i-am luat apararea mamei mele mai ales ca doamna este o mare smechera , ii este datoare mamei mele cu multi bani pe care a uitat sa ii inapoieze si m-a deranjat tare comportamentul ei.
In concluzie, as vrea sa va intreb:
1.Doamna are dreptul de a-si extinde apartamentul instaland o alta usa de apartament in fata celei anterioare cu apx 1m ingloband holul si usa de iesire in spatele blocului?
2.Doamna are dreptul de a pune stapanire pe gradina din spatele blocului, inconjurata cu gard si usa blocata pentru a primi persoane despre care administratorul nu stie ca locuiesc acolo si nu sunt declarate?
3.Cui trebuie sa ma adresez pentru a sesiza ceea ce se intampla?
Ma voi opri deocamdata.Ca o gluma o sortii, nici avocata mea nu a reusit sa depuna nimic de atatea luni, a facut doar o citatie catre mediere.
Va multumesc pentru sfaturi!
Doamna avocat, eu am inceput totul cu o mediere prin avocata mea.Nu s-a putut discuta cu ei.Ati citit ca prima mediere s-a facut in august 2012 prin avocatul A.V.Bunicul a discutat cu avocatul si au ajuns la un consens.Nu s-au facut actele, deoarece avocatul meu s-a imbolnavit imediat.
Acum, eu nu am avut adresa actuala a tatalui, asteptam din octombrie de la Evidenta Populatiei un raspuns.Nu l-am primit, au trecut 4 luni.Avocata mea i-a trimis o citatie pe adresa spitalului,locul sau de munca.Nu s-a primit confirmarea de primire si a trecut o luna de zile.
Eu nu am intentionat sa fac multa valva.Pe langa avocat am nevoie si de un mediator?Asa ar fi cel mai bine?
Eu vreau sa va fac sa intelegeti ca el nu poate negocia, el se ascunde repede dupa fusta mamei, deci o negociere se va face cu bunicii.In toate momentele tensionate din relatia noastra , bunicii , sora ,cumnatul au fost cei care l-au insotit, au vorbit in numele lui.El zice doar "nu", dupa care incepe cu sms-urile.Deci, ceea ce cred bunicii e foarte important.De aceea am ales calea justitiei, dar nu stiam ca exista doar custodie comuna obligatorie, absolut, fara speranta.Poate fi fortat sa vina la mediere, chiar si insotit de bunici?
Nu m-am gandit niciodata la mostenire.Bunicii n-au mare lucru: o casuta la tara si o masina.El, la fel, un apartament si o masina cumparate printr-o ocazie.Bunicul a avut foarte multi ani o functie importanta in oraselul lor si le-a asigurat de lucru tuturor, insa si-a pierdut si el slujba la cateva luni dupa ce ne-au parasit.Tatal nu avea bani, traia din ce ii mai dadeau parintii, din ce mai castiga la cabinetul pe care se pare ca l-au pierdut sau urmeaza sa-l piarda, oricum nu prea mult.El nu m-a intretinut niciodata, eu sunt pe picioare proprii de multi ani. Inainte sa vina la noi si sa-si ceara iertare, avea o relatie cu o colega .Nu a rupt relatia cu ea ( ea stiind despre mine si copil)nici dupa ce a venit la noi, ci a continuat-o, cu consimtamantul bunicilor.Motivul a fost ca ea are un cabinet si ii ofera de lucru.Este aceeasi cu care are acum un bebelus.Povestea e lunga si incalcita , dar am vrut sa intelegeti cat de important este banul pentru ei, chiar si 300 lei lunar.
Cum as putea afla in ce conditii s-au finalizat divortul de sotia sa si custodia baietelului in SUA? Sora lui, dupa ce mi-a aratat poza lui tanand langa el un baietel de 6 luni , m-a intrebat de ce cred ca sotia l-a parasit cand copilul era atat de mic, de fapt ,a fugit mancand pamantul si s-a mutat in alt stat.
M-ar putea ajuta asta intr-un eventual proces?
Procesul acesta ma consuma destul de mult, imi mananca nervii , timpul si imi aduce multa amaraciune.Nu stiu incotro sa o iau.Sunt inca nehotarata.Singura mea ratiune este sa fac dreptate pentru fetita, dar vreau sa fie in interesul ei.Citesc tot ceea ce-mi scrieti si va multumesc pentru sfaturi.
Domnul avocat, eu am o specialitate chirurgicala si va pot spune un singur lucru, ca o concluzie a mea si a celor care m-au pregatit: oricat de bine ai pregati lucrurile si oricat de corect ai efectua tehnicile, tot ramane o parte, un procent care nu mai depinde de tine ,ci de ceva mult deasupra ta.Ei isi vor freca mainile cu satisfactie ca , asa unsi cu toate alifiile cum se lauda ca sunt,au scapat ieftin si de data asta si nimeni nu le-a zdruncinat vreo caramida din turnul lor.Dar cine stie? Legile actuale il vor favoriza pe el, mai ales daca va avea un avocat bun(sau 2, asa cum a subliniat mama lui)care ma vor eticheta ca mama denaturata, asa cum m-au amenintat dupa ce s-a nascut fetita.Mai stiu ca au un paienjenis de rude judecatori si cu alte functii in oraselul lor ,care le-ar facilita mult eschivarea,s-au laudat si cu asta.Dar pentru ce atata teama in legatura cu acest copil pe care eu l-am crescut?Si de ce si-ar pune toti oamenii astia pielea la saramura pentru ei?
Intre timp, eu voi trai cu vina ca n-am fost o mama buna atunci cand l-am ales pe el ca tata al copilului meu.Si stiu ca ,pentru o femeie in situatia mea, dreptatea este un lucru pe care nu mi-l pot permite, dar eu am decis sa merg inainte.
Procesul este in faza initiala, nu am primit termen in instanta inca.Am inteles ca legislatia cere intai o mediere si am telefonat tatalui fetitei ca sa-l anunt de acest lucru.Pana acum cativa ani locuia impreuna cu familia sa , dar acum locuieste cu prietena lui actuala.Imediat au inceput sms-urile pline de murdarii la adresa mea si a copilului, deci el era acasa impreuna cu prietena si, le-au conceput impreuna ca sa fie cat mai triviale si sa ma faca sa renunt.Deasemenea, el mi-a spus la telefon ca nu va fi niciodata tata pentru copilul meu deoarece prietena lui tocmai a nascut si-l sustine in actiunile sale.
As vrea sa intelegeti ca, in urma cu 2 ani,in august, el a venit impreuna cu tatal lui la mine si si-au cerut scuze pentru ca el m-a parasit cand eram insarcinata. N-am avut incredere in el, dar am avut in tatal lui.El facea foarte mult caz de onorabilitatea familiei lui.Au fost in casa acestui avocatului mai sus mentionat, si si-au luat un angajament de onoare fata de fetita.M-au ajutat cu cateva sume de bani timp de 3 luni, dar fara sa ma cheme sa locuiesc cu tatal fetitei.In acest interval , el m-a coplesit cu emailuri pline de invinuiri, mizerii, lucruri urate, de neimaginat, asa incat eu am inceput sa ma gandesc ca viata mea alaturi de acesti oameni va fi imposibila si sa incerc sa-mi caut de lucru , sa ma descurc singura.M-au chemat in orasul lor ca sa-mi reinnoiesc promisiunile fata de ei pentru ca asternusem tacerea.M-au umilit si m-au facut sa ma simt vinovata de faptul ca nu ma descurcam singura, ca incercam sa-mi gasesc de lucru cand ei ma asteptau sa lucrez" candva" la cabinetul lor.O luna mai tarziu, in decembrie, ne-a parasit in doua cuvinte.A zis ca nu vrea sa mai auda nimic de mine .De copil n-a zis absolut nimic si nici parintii lui n-au sunat macar o singura data,sa ma intrebe ce face fetita.M-au parasit in cel mai dezastruos moment: cel in care, stiind ca plec cu el,am pierdut slujba de la Bucuresti, aveam un copil de 18 luni, deci nu se punea problema unei plecari(desi am incercat si asta), nu primeam nimic de la stat deoarece aveam o intrerupere de 2 luni pe cartea de munca.Eu mi-am gasit de lucru si am putut avea grija de fetita.Parintii lui au vazut fetita o singura data , in decembrie 2012 ,si iata ce au concluzionat ei: fetita are comportament de autista(asta doar pentru ca avea 18 luni si a stat foarte mult in bratele mele), daca platesc o bona va trebui sa-i dea dublu pe ca nimeni nu vrea sa stea cu ea,eu nu voi putea munci la cabinet.Intelegeti ca n-am putut sa-i iert.2 zile mai tarziu ne-au parasit.
Acum , desi nu am putut povesti tot, intelegeti de ce nu am intreprins nici un proces de paternitate.Am vrut sa nu mai stiu nimic de aceasta familie, am vrut ca fetita sa fie departe de murdaria lor.
Cu timpul, am fost sfatuita sa fac totusi dreptate pentru copil, dar nu am fost convinsa ca este in interesul acesteia.
In concluzie, eu vreau aceste lucruri:
1.In certificatul fetitei sa apara numele lui, dar la sfarsit, dupa numele tatalui meu.
2.Pensia alimentara derizorie, deoarece , desi ei sunt instariti, in acte, el apare un biet prapadit, lucrand pentru mama lui sau pentru prietena lui.
3.Sa nu depind de el cand voi scoate fetita din tara.Intelegeti ca daca l-as cauta, nu l-as gasi, s-ar ascunde cand la mama, cand la prietena, sau ne-ar santaja pentru bani.
Este foarte dezamagitor .Atunci, singura solutie a unuei femei este sa-si creasca copilul singura, lasand acesti paraziti sa-si faca treaba in continuare, sa aiba alti copii cu alte femei si sa se ajunga in astfel de situatii.Nici eu nu am stiut ca mai are un copil abandonat in Statele Unite, de asta data dintr-o casatorie, copil despre care eu am aflat tarziu.Justificarea lui a fost ca mama l-ar fi conceput cat el a lipsit 2 saptamani.Intelegeti ca mi-a fugit pamantul de sub picioare cand am auzit acest lucru si am facut baietelul in poza , un baietel superb care semana leit cu el.Parintii tatalui fetitei mele mi-au povestit suparati ca au trebuit sa plateasca avocati ca sa se descotoroseasca de copil, iar tatal a pierdut slujba si revenit in tara dupa divort.Mama a solicitat divortul in urma unei agresiuni fizice. Eu am incercat sa investighez pe cont propriu aceasta situatie , dar nu am aflat prea multe.
Deasemenea, cand tatal a venit la mine sa-si ceara scuze(era un bluf, binenteles, a vrut sa-mi dea o lectie), am rugat un avocatapropiat mie, domnul Andrei Vasile, sa medieze acest conflict, insa s-a imbolnavit si nu s-a putut ocupa pana la sfarsit.In martie anul trecut am vorbit ultima oara si mi-a spus ca a tranferat actele catre nora dansului, insa nu mi-a mai putut da datele de contact.Va rog, daca imi puteti furniza aceste date, poate m-ar ajuta la proces.Eu nu vreau sa mai depind in niciun fel de aceasta familie, vreau o viata buna pentru fetita mea.Sa depind de el de fiecare data cand scot copilul din tara temporar ,sau definitiv dupa ce-mi gasesc ceva de lucru, ar fi un dezastru.
Copilul are o tulburare pervaziva de dezvoltare, dar este in recuperare.Nu are nevoie de respingere sau agresivitate verbala.
Nu mai pastrez emailulrile agresive si triviale pe care mi- le-a trimis cand am refuzat sa vin cu el dupa ce s-a nascut fetita, dar am in telefon ultimele mesaje trimise de prietena lui actuala, mesaje murdare, cu un limbaj trivial si agresiv atat la adresa mea cat si la adresa fetitei mele pe care a poreclit-o"puradea".
Pensia alimentara este derizorie, tatal are o mica slujba la stat, iar celelalte venituri nu le declara lucrand, de fapt, pentru mama lui.
Fetita s-a nascut cu un defect la una din valvele inimii , dar , dupa multe investigatii, decizia a fost ca nu este necesara ,deocamdata, interventia chirurgicala.Presupunand prin absurd ca ar trebui sa facem o interventie chirurgicala in alta tara si tatal nu ne-ar da acordul , ce-as putea face?De asta mi-a fost teama mereu.Ar putea tatal sa puna in pericol viata copilului fara ca nimeni sa intervina?
Eu am aceste documente medicale.