avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1018 soluții astăzi
Forum Activitate OxygeN094

Activitate OxygeN094

In anul 2014 am facut prin cadrul AJOFM un anumit curs, iar anul acesta am fost admis la buget la o anumita facultate. Ceea ce doresc sa stiu, trebuie sa platesc acele cursuri ca sa pot beneficia de finantare de la bugetul de stat sau legea se aplica doar daca am beneficiat anterior de alte studii licentiale de la bugetul de stat?
Răspuns la discuția Respingere drept la somaj
Am fost si am discutat acolo, ei tot pe a lor o tin ca m-am prezentat cu o zi intarziere si ca de pe 30 mai incepe data, aratandu-mi Ordinul 3818/03,06.2013 al Ministerului Educatiei cum ca cursurile se incheie pe 30 mai, eu le-am aratat ce scrie pe site-ul lor dar m-au contrazis prin faptul ca se ia 30-31 mai nu de pe 31 cum scrie pe site. Am semnat o foaie cum ca am luat la cunostinta cele mentionate de ei si ca voi putea contesta decizia. Ce parere aveti?
Revin luni cu detalii dupa ce discut cu cei de la AJOFM.
freeelis ai dreptate, pana si pe pagina lor ei precizeaza astfel " In cazul
absolventilor de liceu indiferent de promovarea sau nepromovarea examenului de
bacalaureat termenul de 60 de zile incepe pe 31 mai, avand in vedere ca in conformitate
cu Ordinul nr 3818/2013 al Ministrului educatiei, nationale “Cursurile claselor
terminale se incheie in data de 30 mai 2014”. " Ziua inceperii termenului este de 31 mai, cel putin asa se intelege de pe pagina lor . [ link extern ] /
Cei de la AJOFM spun ca 60 de zile de la data absolvirii asta insemnand 30 mai, se ia in calcul si ziua in care s-a absolvit? Dar daca se ia aceasta data nu pot aplica NCC 2553, adica prima si ultima zi nu sunt valabile?
Astazi am fost sunat de catre cei de la AJOFM Gorj ca sa ma prezint luni pentru a discuta despre sesizare, cred ca vor sa explice ca nu eu am dreptate si ca nu are rost sa contest decizia lor, in acelasi timp mi-a comunicat faptul ca am terminat liceul pe 30 mai, dar confrom legii mentionate de freeelis ( NCC 2553 ) ziua de 30 mai nu se ia in calcul ci doar intervalul 31 mai - 29 iulie.
Sunt curios in cate zile vor solutiona cei de la AJOFM.
Am facut o sesizare catre ANOFM si am primit un raspuns tare ciudat.

Avand in vedere aspectele sesizate si obiectul solicitarii formulate de dumneavoastra prin petitia transmisa prin posta electronica Agentiei Nationale pentru Ocuparea Fortei de Munca, unde a fost inregistrata sub nr. 3763/CB/09.10.2014 si tinand seama de dispozitiile legale privind stabilirea si acordarea indemnizatiei de somaj din cuprinsul Legii nr.76/2002 privind sistemul asigurarilor pentru somaj si stimularea ocuparii fortei de munca, cu modificarile si completarile ulterioare si de prevederile celorlalte acte normative incidente in materie, va comunicam ca petitia invocata a fost transmisa spre analiza si efectuarea demersurilor necesare pentru solutionarea acesteia, conform legii, si potrivit competentelor detinute, Agentiei Judetene pentru Ocuparea Fortei de Munca Gorj, institutie care detine atributii in materie fata de precizarile formulate de dumneavoastra prin petitia mentionata, si care va va comunica modalitatea de solutionare.

Precizam ca in temeiul dispozitiilor art.38 si 39 din Legea nr.76/2002, cu modificarile si completarile ulterioare, coroborate cu cele ale art.18 lit.j) din Statutul Agentiei Nationale pentru Ocuparea Fortei de Munca, aprobat prin Hotararea Guvernului nr.1610/2010, cu modificarile si completarile ulterioare, agentiile pentru ocuparea fortei de munca judetene precum si a municipiului Bucuresti detin atributii de stabilire si de acordare a dreptului la indemnizatie de somaj, ca drept de protectie sociala ce se suporta, la cerere, din bugetul asigurarilor pentru somaj.

Nu in ultimul rand, mentionam ca in situatia in care va considerati prejudiciat prin prevederile dispozitiei avand ca obiect dreptul la indemnizatie de somaj, emisa de Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca Gorj, institutie care detine, astfel cum am precizat atributii in stabilirea drepturilor banesti care se suporta din bugetul asigurarilor pentru somaj, inclusiv a dreptului la indemnizatie de somaj, in conformitate cu dispozitiile Legii nr.76/2002, cu modificarile si completarile ulterioare, aveti posibilitatea de a contesta actul administrativ in cauza, in termenul prevazut de lege, astfel cum se prevede in mod expres si in cuprinsul acestei dispozitii.

Eu nici nu stiu ce sa mai inteleg din acest raspuns.
Fara 31 mai si 29 iulie sunt 58 de zile, asta e o greseala din partea lor, va multumesc de ajutor, zilele acestea o sa contactez un avocat si ii voi actiona in instanta, inca o data va multumesc si va urez o seara placuta!
Pai eu asta nu inteleg daca prima si ultima zi nu se ia in calcul inseamna ca trebuie sa fie 60 de zile fara 31 mai si 29 iulie?