avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 962 soluții astăzi
Forum Activitate malin1

Activitate malin1

Daca e cumparat pe firma si este mijloc fix sau utilaj atunci se datoreaza impozit ca mijloc fix. Daca e cumparat pe persoana fizica si este mijloc de transport, se datoreaza taxe doar daca este inmatriculat sau inregistrat in Romania, de catre vechiul proprietar , pina la 31 dec, si de catre noul proprietar de la 1 ian. Daca e la prima inmatriculare, conform cod fiscal, DOAR DACA este inmatriculat sau inregistrat in Romania, deci din momentul in care aveti numere provizorii sau este inmatriculat definitiv. Aici codul fiscal si normele de aplicare se bat cap in cap si la fel cerintele institutiilor statului. Dar daca cititi si aplicati codul fiscal si normele metodologice, nu prea au ce sa va raspunda. vedeti [ link extern ]

Bineinteles, nu puteti folosi autovehiculul pe drumurile publice fara numere eliberate de politie sau primarie in cazurile in care se dau acele numere galbene.
multumesc
O companie cu sediul in Romania, care factureaza catre o persoana fizica de nationalitate romana cu domiciliul in Romania, refuza sa emita o factura cu detalierea serviciilor in limba romana, acestea fiind scrise in limba engleza si cu coduri specifice serviciilor, tot in limba engleza. Poate refuza emiterea in limba romana, si cum poate fi convins sa o faca?
Buna ziua,
Intr-un contract de transport, am imputernicit pentru reprezentare directa o firma de comisionare vamala. S-a facut prin firma de shipping care s-a ocupat de formalitatile din portul de destinatie. In imputernicirea de reprez. directa apare doar firma de comisionare, nefacandu-se referire la intermediar.
In acest caz, firma de comisionare trebuie sa imi elibereze factura? sau poate fi valabila si cea eliberata de firma de shipping in care este trecuta operatia de comisionare vamala? In acest al doilea caz, actul lor are valabilitate juridica?
Deci este vorba despre un salariu despagubire - in afara drepturilor salariale de pe perioada suspendarii?
Multumesc,
Buna Ziua,
Doresc sa ma lamuresc cu un aspect de care se loveste sotia mea.
In momentul in care si-a dat demisia de la vechiul loc de munca,
urmand a merge la o firma de acelasi gen si bineninteles concurenta, i-a fost suspendat contracul de munca in vederea cercetarii disciplinare pentru ...nimeni nu stie ce. Chemata la comisie s-a prezentat cu un avocat. La comisie nu i-a fost prezentat nici un act, ci doar verbal i s-au adus acuze ca ar fi dat secrete de munca catre noua firma ( bineinteles ca nu se pune problema). Fara a arata nimic in scris, au afirmat ca au un raport al unui client al firmei, dar ca nu-l pot arata si nu vor nici sa dea nimic in scris sotiei mele desi ea a depus in doua randuri cerere sa i se inmaneze actele pentru a se putea apara. Totul la comisie a fost un circ in care s-au facut de ras. Dupa 7 zile au chemat-o si i-au dat in scris ceva de genul : "...:in urma cercetarii disciplinare nu s-a dispus nici o sanctiune impotriva D-voastra" in care nu declara daca este sau nu gasita vinovata:O, si au refuzat sa ii dea o copie a procesului verbal de incheiere..,.asa cum prevede legea, dandu-i totodata si actul de incetare CIM cu art87/7=demisie, valabila cu data inmanarii. Acum , conform
ART. 52
(1) Contractul individual de munca poate fi suspendat din initiativa angajatorului in urmatoarele situatii:
a) pe durata cercetarii disciplinare prealabile, in conditiile legii;
............... .
(2) in cazurile prevazute la alin. (1) lit. a), b) si c), daca se constata nevinovatia celui in cauza, salariatul isi reia activitatea anterioara, platindu-i-se, in temeiul normelor si principiilor raspunderii civile contractuale, o despagubire egala cu salariul si celelalte drepturi de care a fost lipsit pe perioada suspendarii contractului.

---------------- eu inteleg din ultimul aliniat ca in cazul nevinovatiei este obligatoriu sa ii dea o despagubire in cuantum de un salariu. A depus o notificare in acest sens, dar la data cand s-a dus sa ia drepturile de pe perioada cercetarii, i-au dat doar doua zile in loc de sapte ( motivul , calcul gresit al zilelor de concediu pe ultimii 5 ani #-o). Bineninteles ca de fiecare data, atunci cand i-au inmanat ceva, au trimis "sclavul de la RU" ei facandu-se nevazuti, adica nu numai responsabilitate zero, ci si .... . In sfirsit: dupa unii salariul despagubire nu e obligatoriu, dupa altii este,.... . Nu mai pricep eu romaneste din art 52????, este de mers in instanta?, caci eu nu i-as lasa pentru modul magaresc de operare...
Va multumesc anticipat