avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1008 soluții astăzi
Forum Activitate Violeta68

Activitate Violeta68

Aha, eu am facut o cerere scrisa la notariat am primit un numar de inregistrare dar stiu ca nu voi avea concursul notarei. In antecontract avem clauza stipulata , cine renunta pierde( pe scurt) De ce mai facem acest antecontract daca tot la instanta se ajunge!? Nu pot sa nu precizez ca pe pana acum din partea ,,notarei,, respective am avut numai piedici, din pacate si nu o transparenta cum se regaseste de altfel la Cabinetele Notariale. De ce nu pot eu sa fac cerere la cartea funciara pentru radierea antecontractului !?
Parte din legea mentionata, deci: doar instanta poate face asta!?
(2) Dacă partea care a dat arvuna nu execută obligaţia fără justificare, cealaltă parte poate declara rezoluţiunea contractului, reţinând arvuna. Atunci când neexecutarea provine de la partea care a primit arvuna, cealaltă parte poate declara rezoluţiunea contractului şi poate cere dublul acesteia.,,
Buna seara. Am incheiat in februarie 2016 un antecontract de vanzare/ cumparare a unui teren , am primit avans, termen de finalizare tranzactie 17 august 2016. Cumparatorul nu mai vrea sa ...cumpere. Eu l-am chemat la notar sa cumpere , mentionez ca sunt mostenitoare a cotei de 1/2 din total . Am inteles ca eu pot vinde cota mea chiar daca intre cumparator si celalalt vanzator( mostentor pe cealalta cota de 1/2) au intervenit discutii.Am facut hartie la notar precum ca eu m-am prezentat si cumparatorul de asemeni dar nu au vrut sa-mi mentioneze si faptul ca , cumparatorul nu mai vrea sa cumpere. Am facut si cerere catre notara sa-mi radieze de la cartea funciara antecontractul din motivele evidente, ca nu mai doreste cumparatorul, dar cumparatorul nu a vrut nici macar sa semneze nimic. Ce pot face in situatia data tinand cont ca sunt tinuta pe loc si vreau sa vand. Tin sa precizez ca discutiile cu celalalt mostenitor nu sunt legate de vanzare in mod direct ci doar ca persoana mai doreste de la mine bani in plus fata de cat i se cuvine de drept. Va multumesc anticipat. Cu respect. Violeta
Multumesc mult, sunt cele mai utile sfaturi si detalii.
Cred ca undeva am gresit eu, in Italia a fost doar in tranzit, este sofer si acolo facea pauza, contractul de munca este incheiat cu o societate de transport malteza cu sediul in Malta.Banuiesc ca procedura este asemanatoare , probabil, si daca as obtine ca si in raspunsul Dv. precedent detalii despre unde si cui sa ne adresam as ramane profund indatorata.Mii de multumiri.
Am vrea sa stim daca poate beneficia de medical, de unde se scoate, de plata zilelor cat a fost internat , de ce ar trebui sa facem , daca concedierea nu e dreapta, unde sa ne adresam , uf...am zis eu ca sunt multe. Multumesc anticipat.
Am depus plangere si in Italia si in Romania cand am ajuns in tara, contractul este semnat cu angajatorul din tara respectiva, nu prin intermediari.
Buna ziua. Am o problema de fapt cred ca mai multe dar sa vedem, deci: sotul meu era angajat cu contract intr-un stat membru UE , domiciliul il are in Romania, in luna septembrie se afla in tranzit in Italia unde un alt ,,coleg,, a tinut musai sa-i rupa capul si aproape a reusit. A fost internat la serviciul urgente , spitalizat, operat. Intre timp a fost anuntat ca este concediat. A primit instiintare ca este concediat de pe data de 29 sept 2016 , el a fost internat de pe 25 sept pana pe 4 oct 2016. Concediu Medical nici vorba, nici nu stim de unde sa cerem asa ceva, in Romania nu figureaza ca asigurat , plata catre casa de sanatate s-a facut catre statul in care lucra. Colegul bataus e inca la munca, sotul meu e in pat cu dureri in urma traumatismelor cranio cerebrale si a interventiei avute. Deci: nu stiu nici ce sa intreb , dar spuneti-mi va rog noi ce drepturi avem , in afara de a lua bataie de la care e mai tare .Va multumesc anticipat.
Buna ziua.Am o sentinta definitiva din 2006, doi minori incuviintati, in acest moment (au cam crescut) un singur minor,sa stabilit o pensie de 34% din VENITUL LUNAR NET REALIZAT ( de atunci tatal nu a mai lucrat cu contract niciodata) Nu sa efectuat nici o plata, incercari esuate de comunicare pe acerasta tema, nu am facut nimic pentru a recupera suma ( nu dispun de fonduri pentru executori sau taxe) .In acest an tatal (cel obligat la plata) intra in posesia cotei de mostenire a casei si bunurilor ce au apartinut parintilor acestuia urmarind totodata instrainarea lor.Ce as putea face macar acum cand exista o mica portita sa mai recuperez din ce imi datoreaza?Va multumesc anticipat.