avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 905 soluții astăzi
Forum Activitate bianca2020

Activitate bianca2020

Buna ziua,in urma cu 2 saptamani am facut o programare pentru desigilare-resigilare contor la E.ON Energie. Am platit taxa de 250 de lei pe loc.Programarea a fost facuta pentru o zi de luni.Dupa multe telefoane date la serviciu clienti E.ON, domnii ce se ocupa de desigilare-resigilare m-au sunat abia vineri sa-mi spuna ca pot ajunge.Am refuzat,din motiv ca nu mai aveam electrician la dispozitie pentru a-mi schimba contorul,dar si pentru cele 5 zile de intarziere care mi-au dat programul si nervii peste cap.Am spus ca nu mai am nevoie de serviciul lor.Acum,pentru a-mi recupera banii mi s-a sugerat sa trimit o plangere scrisa la adresa lor de email (a celor de la E.ON).Sunt constienta ca acel email probabil nu va fi citit ori va fi citit si trecut cu vederea.Intrebarea mea este:Cum imi pot recupera banii ce i-am platit pentru taxa?
Răspuns la discuția Divorț-Partaj
El este revolutionar.L-a primit de stat.
Discuție Divorț-Partaj
Parintii mei au divortat acum 8 ani, dar nu au facut partaj.In viitorul apropiat unul dintre ei va deschide partajul.Au impreuna un apartament.Acum 16 ani,pe când erau casatoriti,tatal meu a primit un teren de 10 000 m patrati,imediat l-a vandut de unul singur si a cheltuit banii.Intrebarea e: La partaj,mama poate aduce in discutie acel teren si faptul ca nu a fost implicata in vânzarea acestuia si nici in cheltuirea banilor?Ea poate cere o parte din banii proveniti de pe acel teren la partaj?
Răspuns la discuția Anulare/stergere CIM
In cazul asemanator,recomandat de gabrielaC5,am sesizat urmatorul raspuns:''Mergeti si depuneti intretimp sesizarea la ITM si actiunea in instanta .... mentionati in sesizarea catre ITM ca nu ati semnat c.i.m. , iar in actiune faptul ca doriti anularea acestuia intrucat nu l-ati semnat si ca acest c.i.m. nu are cum sa-si produca efecte juridice.''(de Consilier Juridic freeelis).Acelasi lucru l-as putea face si eu?Pentru ca am fost inselata.Eu nesemnand nimic.Am ramas uimita cand am fost acum cateva zile la AJOFM si am aflat de existenta acelui contract.Nu le-am spus nimic lor (celor de la AJOFM)
pentru ca nu stiam ca nu e normal ca un contract sa fie inregistart desi angajatul nu l-a vazut si nu l-a semnat.Acum chiar daca nu mai am cum sa iau somaj nu vreau ca angajatorul sa ramana nepedepsit.Profitand de naivitatea si nestiinta mea mi-au facut rau.Iar eu intr-un final am ramas si fara job si fara somaj.
Răspuns la discuția Anulare/stergere CIM
Sa inteleg ca nu mai este nimic de facut?Inteleg ca la indemnizatia de somaj nu ma mai pot gandi,dar nesemnarea contracului de catre ambele parti nu e considerat delict?
Sunt ''proaspat'' absolventa de liceu.Acum o saptamana am gasit un loc de munca ce parea sa fie pe placul meu.Am stat 2 zile in proba dupa care m-au dat afara.Problema e ca mi-au facut si inregistrat contract de munca desi eu n-am semnat si n-am vazut absolut nimic.Singurul document care i l-am adus angajatorului a fost o copie de buletin.Acum eu vreau sa-mi fac somaj,dar nu pot din cauza acelui CIM.Intrebare mea este:se poate sterge un CIM din baza de date REVISAL?Iar daca se poate,odata cu acesta operatiune,eu imi pot relua statutul de proaspat absolventa si deci dreptul la somaj?