avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 888 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Divorț-Partaj
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Divorț-Partaj

Parintii mei au divortat acum 8 ani, dar nu au facut partaj.In viitorul apropiat unul dintre ei va deschide partajul.Au impreuna un apartament.Acum 16 ani,pe când erau casatoriti,tatal meu a primit un teren de 10 000 m patrati,imediat l-a vandut de unul singur si a cheltuit banii.Intrebarea e: La partaj,mama poate aduce in discutie acel teren si faptul ca nu a fost implicata in vânzarea acestuia si nici in cheltuirea banilor?Ea poate cere o parte din banii proveniti de pe acel teren la partaj?
Cel mai recent răspuns: Gabriel Klein Kiritescu , utilizator 12:25, 3 Februarie 2016
depinde de modalitatea in care a primit acel teren. Daca este mostenire este bun propriu, la fel si in cazul donatiei daca nu se specifica faptul ca este bun comun al ambilor soti. Ca atare in cazul in care bunul e propriu orice vindere a acestuia este permisa fara acordul mamei dvs
El este revolutionar.L-a primit de stat.
Era bun propriu deci ..... mama nu avea niciun drept!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort,partaj - readucerea unui imobil in masa partajabila maiereanalice maiereanalice Sotul meu mi-a facut imputernicire sa pot vinde un teren dobandit de mine in timpul casniciei dar cu bani obtinuti exclusiv din inchirierea unui apartament ... (vezi toată discuția)
Schimb imobiliar cu sulta liviu_ionita liviu_ionita Se ofera la schimb imobiliar o garsoniera -bun propriu (dobandita inainte de casatorie) pt un apartament cu 3 camere. Se ofera sulta pt egalizarea ... (vezi toată discuția)
Dezbatere mostenire ana_panait ana_panait Sunt intr-o situatie cam incurcata si nu stiu cum sa procedez. Exista 15.000m de teren pe un titlu de proprietate pe numele bunicului dinspre tata (decedat ... (vezi toată discuția)