avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 741 soluții astăzi
Forum Activitate catalina_iv

Activitate catalina_iv

Buna ziua,

Va rog mult sa ma ajutati cu o speta. 2 blocuri vecine cu Asociatiile de proprietari legal constituite, se afla in conflict deoarece Asociatia 1 a hotararat sa puna un gard despartitor intre blocul acestora si blocul Asociatiei 2. Ambele au acces la drum public,numai ca, pentru locatarii blocului 2 drumul spre transportul public era mai scurt prin fata/parcarea blocului 1. Trecerea se facea exclusiv cu piciorul. Servitutea nu s-ar justifica dar macar un drum de trecere ar putea fi castigat in instanta avand in vedere ca pentru locatarii blocului 2 este un drum ocolitor de 1 km vs 400 m pana la statia de autobuz si aceasta varianta prezinta riscuri majore, drumul public la care are iesire neavand trotuare si se iese direct in strada? Deasemenea, Presedintele Asoc 1 este si proprietar si membru al AG a Asoc 2. Avem cumva un conflict de interese? Foarte important este si faptul ca apometrele blocului 2 se afla in subsolul blocului 1 iar prin acest gard ni se restrictioneaza accesul la acestea. Asoc de proprietari 1 nu este dispusa la mediere spunand ca e proprietate privata. Puteti impartasi opinia dvs. asupra acestei spete? Va multumesc mult
Multumesc mult pentru raspunsuri.Eu sunt cetatean roman, nu mai locuiesc in Romania iar in Macedonia, stat in afara UE, sunt casatorita si am rezidenta temporara pe care o reinnoiesc in fiecare an. Firma pentru care lucrez exclusiv prin internet este o companie americana 100% fara sedii in Romania sau Macedonia. Motivul pentru care as vrea sa declar este pentru a fi in legalitate, pentru a gasi o forma contractuala intre mine si angajator. Eu m-am gandit ca doar in Romania as putea declara pentru ca aici nu sunt cetatean, am o rezidenta temporata... Este posibil sa gandesc gresit...
Buna ziua,

As dori sa va intreb cum, cui sau unde sa declar veniturile pe care le incasez de la o companie americana pentru care lucrez. Mentionez ca eu nu mai locuiesc in Romania, sunt casatorita in alta ara, iar compania americana nu are sediul nici in Romania si nici in tara in care locuiesc. Eu am rezidenta temporara pe teritoriul tarii in care locuiesc. Am vrut sa declar veniturile in Romania dar codul fiscal spune ca daca nu are sedii compania in Romania, nu este nevoie sa declar. Puteti sa ma ajutati cu un sfat/indrumare? Multumesc mult.