As dori sa va intreb cum, cui sau unde sa declar veniturile pe care le incasez de la o companie americana pentru care lucrez. Mentionez ca eu nu mai locuiesc in Romania, sunt casatorita in alta ara, iar compania americana nu are sediul nici in Romania si nici in tara in care locuiesc. Eu am rezidenta temporara pe teritoriul tarii in care locuiesc. Am vrut sa declar veniturile in Romania dar codul fiscal spune ca daca nu are sedii compania in Romania, nu este nevoie sa declar. Puteti sa ma ajutati cu un sfat/indrumare? Multumesc mult.
Daca nu aveti rezidenta in Romania, nu prea vad cum sa declarati veniturile aici (fara sa va faceti rezidenta sau vreo firma). Eu va recomand sa incercati declararea in tara de rezidenta, nu inteleg de ce cineva si-ar dori sa intre de fara motiv in hatisul birocratic si fiscal romanesc atunci cand nici macar nu locuieste aici ca sa isi supravegheze relatai cu fiscul.
Multumesc mult pentru raspunsuri.Eu sunt cetatean roman, nu mai locuiesc in Romania iar in Macedonia, stat in afara UE, sunt casatorita si am rezidenta temporara pe care o reinnoiesc in fiecare an. Firma pentru care lucrez exclusiv prin internet este o companie americana 100% fara sedii in Romania sau Macedonia. Motivul pentru care as vrea sa declar este pentru a fi in legalitate, pentru a gasi o forma contractuala intre mine si angajator. Eu m-am gandit ca doar in Romania as putea declara pentru ca aici nu sunt cetatean, am o rezidenta temporata... Este posibil sa gandesc gresit...