avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 355 soluții astăzi
Forum Activitate emiliaemy

Activitate emiliaemy

Buna ziua!
Imi puteti spune, va rog, daca in cazul in care vreau sa dau in judecata asociatia de locatari/administratia pentru recunoasterea unor facturi este obligatoriu ca inaintea deschiderii procesului trebuie facuta inainte medierea? Medierea o poate face si avocatul? Va multumesc, anticipat! O zi buna!
Buna ziua!
Cum poate fi trasa la raspundere conducerea/firma unui restaurant al carui angajat a agresat fizic un client ce purta o discutie mai aprinsa cu iubita sa, in afara restaurantului, agresorul fiind alertat de strigatul iubitei, iar in loc sa actioneze doar la imobilizarea clientului, acesta l-a snopit in bataie pe respectivul client? Agresiunea s-a petrecut in fata localului si la aceasta a participat in postura de martori intregul personal ce se afla in tura in seara respectiva. A fost solicitat certificat medico-legal intrucat, au fost mai multe leziuni fizice. Tin sa precizez ca, doar personalul respectivului local a fost martor la cele intamplate, iar din ce am observat, nu exista camere de supraveghere in afara restaurantului. Firma respectiva sepoate "feri" usor de la tragerea de la raspundere pentru cele intamplate, prin diferite artificii? Ar fi mai indicat sa fie tras la raspundere doar atacatorul? Exista vreo sansa de reusita in cazul acesta? Va multumesc, anticipat!
Buna ziua!Ma confrunt cu urmatoare situatie si am nevoie de ajutorul dv-stra:in blocul in care locuiesc, a existat o administratie de 6-7 ani.In2011 un grup de restantieri au infiintat o alta administratie la conducerea careia s-au instalat si la care a aderat o parte din locatari.O parte din locatari plateau la vechea administratie,o parte la cea noua.Cele doua administratii dandu-se unii pe altii in judecata.Nu era nimic concret care erau legali si care nu.Intr-un final aproximativ toti locatarii au trecut la noua administratie,ceea ce am facut si eu,in momentul de fata fiind la zi cu intretinerea catre noua administratie.Problema este ca intretinerea pe care am platit-o in 2011 la vechea administratie si pe care am chitante,nu imi este recunoscuta de noua administratie.Asta inseamna o suma de aproximativ2500 lei suma pe care mi s-a pus penalizari care in momentul de fata au ajuns la suma de 6000 lei.Deci figurez ca restantier cu suma de 2500+6000lei asta in conditiile in care nu am alte datorii fata de administratie,decat cele pe care nu mi le recunosc si pe care am chitante,urmand ca din luna noiembrie sa -mi sisteze furnizarea apei reci(s-au montat tevi individuale apa rece la fiecare apartament) caci cea calda este oprita de ani de zile.Va rog sa-mi spuneti care sunt pasii de urmat si daca am sanse sa mi se recunoasca sumele platite.(Sunt persoane in aceiasi situatie, care au platit la vechea adm.cei noi nu le-au recunoscunoscut platile si au mai platit inca odata la actuala,deoarece le-a sistat apa si oamenii aveau copii mici). Va multumesc, anticipat!