Buna ziua!
Cum poate fi trasa la raspundere conducerea/firma unui restaurant al carui angajat a agresat fizic un client ce purta o discutie mai aprinsa cu iubita sa, in afara restaurantului, agresorul fiind alertat de strigatul iubitei, iar in loc sa actioneze doar la imobilizarea clientului, acesta l-a snopit in bataie pe respectivul client? Agresiunea s-a petrecut in fata localului si la aceasta a participat in postura de martori intregul personal ce se afla in tura in seara respectiva. A fost solicitat certificat medico-legal intrucat, au fost mai multe leziuni fizice. Tin sa precizez ca, doar personalul respectivului local a fost martor la cele intamplate, iar din ce am observat, nu exista camere de supraveghere in afara restaurantului. Firma respectiva sepoate "feri" usor de la tragerea de la raspundere pentru cele intamplate, prin diferite artificii? Ar fi mai indicat sa fie tras la raspundere doar atacatorul? Exista vreo sansa de reusita in cazul acesta? Va multumesc, anticipat!
Bună ziua!
În primul rând altercația a avut loc în afara localului, deci nu poate fi trasă la raspundere conducerea restaurantului. Pentru fapta savârșită, persoana vătămată poate depune plângere penală în funcție de zilele de ingrijire medicală trecute în certificatul medico-legal, împotriva persoanei care a agresat-o, astfel:
Dacă a primit până în 90 de zile de îngrijiri medicale atunci poate să depună plângere pentru lovire sau alte violențe conform art.193 din Codul Penal sau dacă are peste 90 de zile de îngrijiri medicale sau a suferit vreo infirmitate, un prejudiciu estetic grav și permanent sau i-a pus în primejdie viața, atunci poate să depună plângere pentru vătămare corporală, conform art. 194 din Codul Penal. Totodată nu a-ți menționat data când a avut loc altercația, pentru că aveți un termen de 3 luni pentru a depune plângere
Agresiune in club
Spitfyre
Buna ziua
In urma cu cateva zile am fost agresat de catre agentii de paza dintr-un club bucurestean si vreau sa stiu exact pasii pe care trebuie sa ii urmez ... (vezi toată discuția)