avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 509 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Vătămare corporală grava
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Vătămare corporală grava

La cate zile dupa cel de al 2 lea RMN politia are obligatia sa înainteze dosarul penal întocmit,la parchet?
Cel mai recent răspuns: unck1u , utilizator 11:50, 18 August 2017
Incercati sa descrieti situatia de fapt si formulati o intrebare clara.
Am fost agresata fizic si am primit 35 de zile spitalizare si inca 3 luni la pat. M-am ales cu fractură de apofize l1 si l2 la coloana si hematom medular t4 si t5. Am depus plângerea la care am adăugat certificatul medico-legal si scrisoarea medicală. Tin sa mentionez ca in certificatul medico-legal este specificat ca zilele de spitalizare se pot schimba dupa cel de al doilea rezultat RMN. Mie mi s-a tinut dosarul fara a se prezenta mai departe. Sunt curioasă daca chiar trebuia să fie reținut de poliție acest dosar si ce as putea face in aceasta situatie? Si la cat timp politia este obligată să dea curs dosarului dupa depunerea rezultatului celui de al 2 lea RMN. Va spun asta pentru că politia din comuna mi-a spus ca asteapta cel de al doilea rezultat RMN si abia dupa aceea va putea face demersurile necesare. Multumesc
Ultima modificare: Joi, 10 August 2017
Alexandra chitu, utilizator
Ce pedeapsa poate primi agresorul si cu ce m-as alege eu din toată situatia asta, bineinteles in afara de problemele de sanatate. Cum as putea fi despăgubita si in ce condiții? Tin sa mentionez ca agresorul este de etnie rroma iar martorii se tem să depună mărturie sau cum mi-sa spus ca daca vreau sa să depună mărturie la ce a vazut persoana respectiva ce avantaj (castig) va avea. Ce ma sfătuiți să fac si cum sa procedez? Multumesc anticipat
Daca ati depus plangere penala, dosarul s-a trimis la Parchet pentru numar unic, apoi s-a intors la politie pentru efectuarea cercetarilor. Dosarul il cerceteaza cei de la politie sub supravegherea Parchetului, urmand ca la finalul cercetarilor sa propuna o solutie.
Ca sa fie incadrata fapta la vatamare corporala, in CML trebuie sa fie trecute una din consecintele de la art. 194 c.p. altfel discutam de infractiunea de lovire sau alte violente.
Trebuie sa faceti diferenta intre zilele de spitalizare si zilele de ingrijiri medicale. Relevante pentru incadrarea faptei, sunt zilele de ingrijiri medicale, acestea sunt trecute in CML.
Zilele de ingrijiri medicale din CML se pot modifica daca in cazul leziunilor constatate la prima expertiza apar data medicale noi.
Pentru a face incadrarea faptei trebuie sa primeasca CML, asta incearca sa va spuna organul de cercetare.
ART. 194
Vătămarea corporală
(1) Fapta prevăzută în art. 193, care a cauzat vreuna dintre următoarele consecinţe:
a) o infirmitate;
b) leziuni traumatice sau afectarea sănătăţii unei persoane, care au necesitat, pentru vindecare, mai mult de 90 de zile de îngrijiri medicale;
c) un prejudiciu estetic grav şi permanent;
d) avortul;
e) punerea în primejdie a vieţii persoanei,
se pedepseşte cu închisoarea de la 2 la 7 ani.
(2) Când fapta a fost săvârşită în scopul producerii uneia dintre consecinţele prevăzute în alin. (1) lit. a), lit. b) şi lit. c), pedeapsa este închisoarea de la 3 la 10 ani.
(3) Tentativa la infracţiunea prevăzută în alin. (2) se pedepseşte.

Si cele 90 de zile trebuie mentionate in CML. Cele de repaus nu se socotesc?iar agresorul este judecat pt infracțiune a de lovire adică va fi sancționat doar cu o amenda?
Ultima modificare: Joi, 10 August 2017
Alexandra chitu, utilizator

Alte discuții în legătură

Vatamare corporala cristi_o cristi_o Buna ziua, Ma confrunt cu urmatoarea situatie si as avea nevoie de ajutorul dumneavoastra: Persoana apropiata batuta si lasata in camp, s-a solicitat ... (vezi toată discuția)
Procedura ranit in accident de circulatie zackyty11 zackyty11 Sora mea a fost accidentata pe trecerea de pietoni. Care este procedura legala impotriva soferului care nu a dat prioritate, vina recunoscuta de el, si ce ... (vezi toată discuția)
Cod penal art.180 Marcel_123 Marcel_123 La servici m-am batut cu un coleg ,l-am lovit din gresala la cot si el a dat cu pumnu si cu alte obiecte . acum daca el depune plangere ce se va intampla (vezi toată discuția)