avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 548 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Agresiune in club
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Agresiune in club

Buna ziua
In urma cu cateva zile am fost agresat de catre agentii de paza dintr-un club bucurestean si vreau sa stiu exact pasii pe care trebuie sa ii urmez pentru a-i da in judecata si a avea castig de cauza cu "distinsii" paznici.
De precizat ca ce va voi relata este in conformitate cu ce sa intamplat fara adaugari sau omisiuni.
Dupa o seara lunga eram cu o fata pe care am intalnit-o in respectivul club si ne sarutam pe ringul de dans moment in care un agent de paza a venit pentru a ne spune ca programul sa incheiat si ca trebuie sa continuam afara daca avem chef de sarutat.
M-am conformat si am plecat catre garderoba pentru a-mi lua hainele (impreuna cu prietenul meu) , dupa ce m-am imbracat am dorit sa folosesc toaleta pentru o ultima oara , pentru asta trebuia sa trec prin ringul de dans in mijlocul caruia eram asteptat de catre agentul de paza, i-am spus ca doresc sa folosesc toaleta, acesta nu a fost de acord, eu am insistat spunandu-i ca nu vreau sa fac pe strada si am incercat sa trec pe langa el (tonul si postura mea nu au fost nicidecum amenintatoare in vre-un fel) acesta m-a oprit iar un coleg de-al lui a venit din spate si mi-a secerat picioarele moment in care am cazut jos si...o ploaie de alte lovituri s-au abatut asuprea mea, intre timp prietenul meu tipa din spate sa ma lase in pace drept pentru care a fost trantit si el la pamant si calcat in picioare...
Vazandu-l pe acesta jos am dorit sa il ajut...si m-am tarat pana la el luandu-l in brate si tipand sa ne lase in pace...moment in care un alt agent (de precizat ca erau 4 agenti ce dadeau in noi 2 pentru fiecare) m-a dat la o parte de pe colegul meu si a inceput sa ma loveasca din nou...intr-un final am fost scosi afara.
Odata ajunsi afara am inceput sa ii injuram refulandu-ne frustrarea, provocandu-i (aici am gresit) si cerandu-le sa vina pe rand daca sunt atat de buni luptatori insa binenteles ca daca acestia stiu un lucru acela este ca puterea le sta in numar astfel ca au venit toti si au inceput sa ne lovesca din nou de data asta pe domeniul public.
Am chemat salvarea si am facut plangeri si la politia in aceeasi seara, dimineata am fost la spitalul Municipal si la Mina Minovici pentru a scoate certificat medico-legal
Ranile survenite sunt.
Eu: ochi vanat si traumatism cranian, plaga deschisa la picioarul drept, contuzii la coate si coaste si umar.
Prietenul meu: entorsa severa (imobilitate minim 7 zile) echivanat si traumatism cranian, contuzii la coaste.
Ce pot face in acest caz dat fiind faptul ca nu pot gasi alti martori in afara de noi iar in club nu sunt camere?
Cat despre atributiile unui agent de paza de club stiu ca siguranta ca nu sunt acestea, ei trebuie sa asigure linistea si sa ii dea afara pe cei ce nu respecta regurile clubului insa nicidecum nu au voie sa agreseze clientii, in cazul in care situatia ar degenera au dreptul sa se apere daca sunt atacati (nu a fost cazul) sau daca clientul nu este cooperant trebuie sa cheme politia sau alte organe abilitate (interventie)
Daca gresec cu ceva va rog sa imi spuneti, eu sunt de acord sa imi pierd timp si banii pentru a-i face pe respectivii sa se gandeasca de doua ori inainte sa mai foloseasca pumnul.
Din cate stiu eu de la o anumita varsta violenta este considerata o slabiciune, vreau sa cunoasca si dansii acest lucru.


Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Spitfyre , utilizator 16:18, 25 Noiembrie 2011
Care este numarul zilelor de ingrijiri medicale acordate atat dumneavoastra cat si prietenului dvs de medicul legist prin certificatul medico-legal ?
Daca ati facut plangere la politie e suficient. Sa depuneti la dosar si certificatele IML. Nu trebuie sa gasiti dvs. martori, de asta se ocupa organele de cercetare penala. Puteti sa va angajati aparator, dar nu este obligatoriu.
Prietenul meu are nevoie de 7 zile de ingrijiri medicale, eu nu.
Doresc sa ma asigur ca politia va face cercetari...este vre-un mod in care sa pot atrage atebtia acestui caz?
Voi lansa un "viral" in blogosfera!
Dupa numarul zilelor de ingrijiri medicale ne incadram la loviri sau alte violente. Autorii o sa primeasca o neincepere de urmarire penala sau cel mult o scoatere de sub urmarire pentru ca din nefericire nu aveti martori, iar singurele probe sunt ale dumneavoastra, adica partile vatamate. Potrivit dispozitiilor art. 61 si urmatoarele din Codul Penal declaratiile partilor vatamare pot conduce la aflarea adevarului doar daca pot fi coroborate cu alte mijloace de proba, care din pacate in situatia dumneavoastra nu exista. Este aplicabil principiul in dubio pro reo fata de agresori, din pacate.
Am reusit sa iau legatura cu un grup de tineri ce erau in zona si au vazut totul, sunt de acord sa depuna marturie in favoarea noastra.
Creseala lor a fost ca ne-au batut si in afara clubului.
Cand voi depune plangerea oficiala ii voi lua si pe martori cu mine, sau cum trebuie sa fac?

Alte discuții în legătură

Loviri si alte violente streqeul streqeul Buna ziua,aseara ,in data de 06.06.2013,am fost in club impruna cu prietena si sora ei...totul a fost bine,pana cand un individ de la o masa (cu alti 6-7 ... (vezi toată discuția)
Vatamare corporala myr3ilka myr3ilka buna, am si eu o problema si va rog sa ma lamuriti, in weekendul trecut prietenul meu a fost agresat de catre budyguarzii unui club exact dupa ce a platit ... (vezi toată discuția)
Bataie in club PaulaF PaulaF Data post: Miercuri, 15 Septembrie 2010, 23:25 Subiect: O problema Buna seara. Am si eu o problema si niste intrebari fara raspuns. Ma numesc Paula si ... (vezi toată discuția)