avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 825 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Bataie in club
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Bataie in club

Data post: Miercuri, 15 Septembrie 2010, 23:25
Subiect: O problema
Buna seara. Am si eu o problema si niste intrebari fara raspuns. Ma numesc Paula si am 17 ani. In urma cu o saptamana aproximativ (11.septembrie.2010) am participat la o bataie intr-un club. M-am luat de fata la intamplare, a consumat bauturi alcoolice si era impreuna cu un prieten de al ei, care ea sustinea ca este iubitul ei. I-am spus ceva prietenului ei si ea a inceput sa se uite urat la mine, ulterior am intrebat-o care ii e problema de se uite de parca i-am luat mancarea din fata, mi-a spus ca e prietenul ei si m-a injurat, i-am tras o palma dupa care a intervenit o prietena de a mea intre noi sa o calmeze si sa nu ne batem, ea o tine pe a ei, ma injura ma ameninta ca ma bate si i-am tras un pumn dupa care m-a luat de par si vroia sa imi traga cu picioarele in burta, bineinteles m-am aparat si i-am mai tras 2 3 pumni pana a venit un ospatar sa ne desparta. Ea a iesit afara si am iesit si eu dupa ea pentru ca facea istericale. Cand am iesit afara ea deja vorbea cu jandarmii care erau in fata intrarii in club, asa ca am plecat. Am aflat apoi de la prietena mea care a ramas in club ca ma cauta politia inauntru. Ea a ajuns la spital cu capul spart si ochii vineti. Politia a dat de mine, asa ca mi-au anuntat parintii. Din partea mea nu asta e problema, ci faptul ca parintii fetei au anuntat presa si declara in presa ba ca are coaste rupte, ba cheaguri de sange (ceea ce nu cred ca e adevarat, de la 3 pumni in fata si o palma). Ea a stat in spital 3 zile dupa care i-a dat drumu acasa unde probabil i-a mai dat zile de repaus. Parintii ei imi cer daune morale si sa ii platesc spitalizarea, nu sunt de acord cu daunele morale pentru ca asa as putea sa cer si eu daunde pentru ca mi-a smuls jumatate din par din cap.. si am zis ca ii platesc doar spitalizarea. Ei nu sunt de acord doar cu atat, vor cat mai multi bani pentru ca au aflat ca mama mea e plecata in strainatate. inca ceva eu nici in ziua de azi nu am fost chemata la politie sau dau declaratie cu ce s-a intamplat.. si nu inteleg de ce. Ce este de facut ? Si daca ma cheama sa dau declaratie , ce se poate intampla, poate cumva sa exagereze printr-o oarecare "mita" sau sa fie alte motive de ingrijorare?
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 17:46, 17 Septembrie 2010
Buna dimineata !
Problema poate deveni urata de aceea va sfatuiesc sa apelati la serviciile unui avocat care sa va consilieze raportat la situatia concreta ...
Daca s-a facut plangere probabil ca veti fi chemata pentru declaratii in curand si , raportat la nr de zile de ingrijire ale "victimei" , se va stabili incadrarea juridica a faptei si incepe cercetarea ....
Daca aveti urme de lovituri,par smuls(cum afirmati) ar fi bine sa mergeti la SML pentru emiterea unui certificat medico-legal si sa depuneti la randul dvs,plangere pentru loviri si alte violente.
In functie de numarul de zile de ingrijiri medicale de care veti beneficia fiecare se va stabili si incadrarea juridica.
Vor fi audiati martori,se vor administra alte eventuale probe.
Partea vatamata,in masura in care isi dovedeste pretentiile in urma vatamarilor suferite poate solicita despagubiri civile si daune morale.
Incercati totusi sa ajungeti la impacare pentru a evita cheltuieli si multa alergatura.
Dumneavoastra ati exercitat primul act de violenta .Intr-adevar , ati fost provocata prin amenintari si cuvinte ofensatoare.
Insa , in loc sa fi general o altercatie, trebuia sa fi actionat in sensul evitarii unui conflict.
Prin urmare, raspundeti penal sub aspectul savarsirii infractiunii de loviri sau alte violente, incriminata de art.180, alineatul intai.
(circumstante agravante sunt multe , intrucat vatamarea a fost produsa intr-un loc public, in timpul noptii ).
Impacarea partilor si retragerea plangerii inlatura raspunderea penala.
@R.gabi au trecut deja 6 zile de la incident, mai are rost sa ma duc dupa un certificat medico-legal? adica se mai cunoaste ca mi-a fost smuls par din cap ?
Ultima modificare: Vineri, 17 Septembrie 2010
PaulaF, utilizator
Art. 15. Examinarile medico-legale in vederea eliberarii certificatelor medico-legale, la cererea persoanelor interesate, se refera la:
b) constatarea leziunilor traumatice recente, inainte de disparitia leziunilor externe, dar nu mai tarziu de 30 de zile de la data producerii;
c) constatarea infirmitatilor si a starilor de boala consecutive leziunilor traumatice certificate conform lit. b)

Alte discuții în legătură

Incaierare parcare mall Toma1986 Toma1986 Buna ziua! Acum o saptamana si doua zile se intampla sa ma aflu in parcarea unui mall in cautarea unui loc de parcare cu prietenul meu (cel care conducea). In ... (vezi toată discuția)
Daune morale OneQuestion OneQuestion Buna ziua, In urma unei altercatii si in urma unei loviri usoare, a rezultat un certificat medico-legal cu 1-2 zile de spitalizare. La acestea, exista ... (vezi toată discuția)
Ajutor beni22 beni22 mergeam pe strada cu prietenul meu, cand la un momendat o masina, in care se aflau 3 baieti a claxonat dupa noi si tipau pe fereastra masinii. Eu cu prietenul ... (vezi toată discuția)