avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 672 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Incaierare parcare mall
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Incaierare parcare mall

Buna ziua! Acum o saptamana si doua zile se intampla sa ma aflu in parcarea unui mall in cautarea unui loc de parcare cu prietenul meu (cel care conducea). In timp ce incercam sa parcam civilizat, din spatele masinii (unde se afla trotuarul) a aparut o domnisoara batand cu pumnii in masina ca e locul ei (mama sa era la volan si urcase pe trotuar pentru a ocupa acel loc direct din strada). Nevrand sa cedam locul si rugandu-le sa intre in parcare civilizat, prietenul meu a dat usor inapoi pentru a parca. In acel moment, doamna de la volan a venit cu injurii si i-a bagat mana in gat prietenului afirmand ca o loveste pe fiica sa insarcinata. Nimeni nu avea aceasta intentie, bineinteles. A continuat injuriile si a plecat la masina, moment in care prietenul meu a coborat, i-a trantit usa masinii. Am coborat si eu ducandu-ma si rugand-o sa termine cu vorbele urate si sa ne intelegem ca niste oameni civilizati. El se afla in spatele meu (eu fiind intre ei), moment in care ea il instiga spunand sa o loveasca. El nu a lovit-o, dar ea a sarit, i-a smuls ochelarii de la ochi, m-a impins in incercarea de a ajunge la el si l-a zgariat pe fata. El are probleme destul de mari cu vederea, iar eu sunt insarcinata, momentul acesta producandu-i panica si dandu-i un picior la gat "doamnei", mai mult sterpelind-o decat producandu-i vreo rana. Bineinteles ca a chemat politia, a inceput sa se planga,a venit salvarea, am declarat fiecare punctul sau de vedere si dumneaei a plecat cu salvarea pentru investigatii. Dupa 9 zile de la incident a fost chemat la politie pentru declaratie. Inca nu s-au facut plangeri nici din partea noastra si nici din a lor, dar am inteles ca asta se poate intampla in termen de 90 zile de la incident. Atat prietenul meu, cat si ea au certificat medico legal. As vrea sa va rog sa imi spuneti ce s-ar putea intampla daca va depunde plangere. Nu cred ca e vorba de zile de spitalizare, incat acum nu se afla in localitate (asa am fost informati de comisarul sef de la sectia de politie). Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 19:07, 29 Decembrie 2015
Daca depun plangere, se va deschide dosar penal pentru savarsirea infractiunii prev. si pedepsite de art. 193 c.p. In functie de consecinte se va face si incadrarea faptei. Este posibil in cursul procesului penal, pana la o hotarare definitiva sa se retraga plangerea.Retragerea plângerii prealabile înlătură răspunderea penală a persoanei cu privire la care plângerea a fost retrasă. Va sfatuiesc sa depuneti si dvs plangere, sunt martori care au participat la incident?
ART. 193 c.p.
Lovirea sau alte violenţe
(1) Lovirea sau orice acte de violenţă cauzatoare de suferinţe fizice se pedepsesc cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.
(2) Fapta prin care se produc leziuni traumatice sau este afectată sănătatea unei persoane, a cărei gravitate este evaluată prin zile de îngrijiri medicale de cel mult 90 de zile, se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 5 ani sau cu amendă.
(3) Acţiunea penală se pune în mişcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate.
Este foarte probabil sa nu se întâmple nimic concludent.
Încercați sa rezolvați amiabil neînțelegerea și sa trăiți în pace.

Politia nu se implica în mod special în astfel de probleme decât dacă devin incidente norme penale mai grave.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lovire Rnicck94 Rnicck94 O întâmplare recenta , stătea parcat cu mașina și un domn nu avea loc de mine strada având circa 8 m lățime , mi-a adresat injurii pentru ca ii ... (vezi toată discuția)
Dosar penal art 371 nelu_tm nelu_tm Buna ziua! Am un prieten care a avut un eveniment neplacut si s-a trezit cu un dosar penal la politie art 371 noul cod penal. A venit cineva la poarta ... (vezi toată discuția)
Agresiune fizica cmarian90 cmarian90 Salut, Am un prieten care a fost agresat fizic cat si verbal . Doreste sa fie informat care este pedeapsa maxima conform prevederilor legale pentru ce i sa ... (vezi toată discuția)