avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 804 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Agresiune fizica
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Agresiune fizica

Salut,
Am un prieten care a fost agresat fizic cat si verbal . Doreste sa fie informat care este pedeapsa maxima conform prevederilor legale pentru ce i sa intamplat. Vrea sa depuna plangere la politie.
Cel mai recent răspuns: tigaricj , utilizator 01:38, 27 Februarie 2015
Cate zile de spitalizare are?
Are martori la ce i s-a intamplat?
Nu are zile de spitalizare . A fost agresat fizic, a fost strans de gat , injurat in toate felurile. Are martori
Poate sa depuna plangere pentru amenintare, cam atat (pedeapsa, ca sa raspundem la prima intrebare, este de la 3 luni la un an sau amenda penala).
1. De ce sa depuna plangere pentru amenintare daca el a fost practic strans de gat?
2. Care este amenda maxima pe care o poate primi?
Nu trebuie sa depuna plangere pentru amenintare ci pentu loviri sau alte violente.
ART. 193 c.p.
Lovirea sau alte violenţe
(1) Lovirea sau orice acte de violenţă cauzatoare de suferinţe fizice se pedepsesc cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.
(2) Fapta prin care se produc leziuni traumatice sau este afectată sănătatea unei persoane, a cărei gravitate este evaluată prin zile de îngrijiri medicale de cel mult 90 de zile, se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 5 ani sau cu amendă.
(3) Acţiunea penală se pune în mişcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate.

In cazul amenzii penale cuantumul acesteia se stabileşte prin sistemul zilelor-amendă. Suma corespunzătoare unei zile-amendă, cuprinsă între 10 lei şi 500 lei, se înmulţeşte cu numărul zilelor-amendă.
in cazul acestei infractiuni si la incadrarea de la alin.1, poate fi condamnat intre 120 si 240 de zile-amendă.
Instanţa stabileşte numărul zilelor-amendă potrivit criteriilor generale de individualizare a pedepsei. Cuantumul sumei corespunzătoare unei zile-amendă se stabileşte ţinând seama de situaţia materială a condamnatului şi de obligaţiile legale ale condamnatului faţă de persoanele aflate în întreţinerea sa.
Ultima modificare: Joi, 26 Februarie 2015
Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan”, Avocat

Alte discuții în legătură

Agresiune fizica din partea unui politist gigisabile gigisabile salut agresarea fizica de un orang al politiei cum se pedepseste daca am 4 zile de spitalizare...? (vezi toată discuția)
Vatamare corporala angela2015 angela2015 Buna dimineata! As dori sa aflu mai multe informatii, daca eu fiind implicata intr-o altercatie, cu fostul meu sot, acum ne numim concubini, fiind agresata ... (vezi toată discuția)
Soțul meu a fost agresat Irina1992 Irina1992 Soțul meu a fost agresat de 3 indivizi. Are lovituri in zona feței, 2 dinti ciobiti și vreo 2 cucuie. Am depus plângere imediat după agresiune și am fost ... (vezi toată discuția)