avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 829 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Vatamare corporala
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Vatamare corporala

Buna dimineata! As dori sa aflu mai multe informatii, daca eu fiind implicata intr-o altercatie, cu fostul meu sot, acum ne numim concubini, fiind agresata verbala, molestata, amenintata si sub presiunea fricii si traumatizata dupa ani lungi in care a fost agresata fizic si verbal, i-am dat cu un pahar in mana, acesta s-a spart si i-a taiat tendoanele. A sunat la 112, a venit salvarea si politia, el a fost transportat la urgente, i s-a efectuat o operatie, a stat internat 3 zile si o luna de zile cu atele, bandajat. Daca nu a depus plangere la politie, dar o poate face oricand, ce se va intampla cu mine?
Lovirea sau alte violenţe

(1) Lovirea sau orice acte de violenţă cauzatoare de suferinţe fizice se pedepsesc cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.
(2) Fapta prin care se produc leziuni traumatice sau este afectată sănătatea unei persoane, a cărei gravitate este evaluată prin zile de îngrijiri medicale de cel mult 90 de zile, se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 5 ani sau cu amendă.

(3) Acţiunea penală se pune în mişcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate.

Acum cat timp s-a intamplat ? are timp 60 de zile de la incident sa depuna plangere. Chiar daca va depune plangere, se va cerceta pt a se stabili cat a fost intentie si cat accident.
Termenul in care trebuie introdusa plangerea prealabila este de 3 luni conf. NCPP.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

In cit timp se poate dep o plingere penala sa fie valabila Choose ONU NUME Choose ONU NUME Am avut o altercatie cu soacra mea.cu vb urite si imbrincituri (vinatai pe mina )si eu si ea. Sa zicem ca ea a depus plingere si poate ea a facut poze .trebuie ... (vezi toată discuția)
Lovire,zgariere alexaalexa0987 alexaalexa0987 Daca am lovit pe cineva si am provocat persoanei respective zgarieturi si aceasta se duce la politie,ce pot pati?Nu am inceput eu altercatia. (vezi toată discuția)
Agresiune Stephany2017 Stephany2017 Cat e amenda pentru agresiune verbala si fizica? (vezi toată discuția)