avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 751 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Vatamare corporala
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Vatamare corporala

Buna dimineata! As dori sa aflu mai multe informatii, daca eu fiind implicata intr-o altercatie, cu fostul meu sot, acum ne numim concubini, fiind agresata verbala, molestata, amenintata si sub presiunea fricii si traumatizata dupa ani lungi in care a fost agresata fizic si verbal, i-am dat cu un pahar in mana, acesta s-a spart si i-a taiat tendoanele. A sunat la 112, a venit salvarea si politia, el a fost transportat la urgente, i s-a efectuat o operatie, a stat internat 3 zile si o luna de zile cu atele, bandajat. Daca nu a depus plangere la politie, dar o poate face oricand, ce se va intampla cu mine?
Lovirea sau alte violenţe

(1) Lovirea sau orice acte de violenţă cauzatoare de suferinţe fizice se pedepsesc cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.
(2) Fapta prin care se produc leziuni traumatice sau este afectată sănătatea unei persoane, a cărei gravitate este evaluată prin zile de îngrijiri medicale de cel mult 90 de zile, se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 5 ani sau cu amendă.

(3) Acţiunea penală se pune în mişcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate.

Acum cat timp s-a intamplat ? are timp 60 de zile de la incident sa depuna plangere. Chiar daca va depune plangere, se va cerceta pt a se stabili cat a fost intentie si cat accident.
Termenul in care trebuie introdusa plangerea prealabila este de 3 luni conf. NCPP.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

In cit timp se poate dep o plingere penala sa fie valabila Choose ONU NUME Choose ONU NUME Am avut o altercatie cu soacra mea.cu vb urite si imbrincituri (vinatai pe mina )si eu si ea. Sa zicem ca ea a depus plingere si poate ea a facut poze .trebuie ... (vezi toată discuția)
Agresiune Stephany2017 Stephany2017 Cat e amenda pentru agresiune verbala si fizica? (vezi toată discuția)
Agresiune fizica cmarian90 cmarian90 Salut, Am un prieten care a fost agresat fizic cat si verbal . Doreste sa fie informat care este pedeapsa maxima conform prevederilor legale pentru ce i sa ... (vezi toată discuția)