avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 803 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... vatamare corporala
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

vatamare corporala

buna, am si eu o problema si va rog sa ma lamuriti,
in weekendul trecut prietenul meu a fost agresat de catre budyguarzii unui club exact dupa ce a platit nota de plata, si cand tocmai iesea din local, fara sa il intrebe un cuvant,a primit lovituri in zona capului, si imediat dupa ce l-au scos afara l-a luat un echipaj de la security care au continuat cu loviturile cu pumnii si picioarele. in urma investigatiilor medicale s-a constat fractura piramidei nazale, traumatism cranian si ocular cu hematom si multe alte traumatisme corporale. pe certificatul medico-legal scrie 14-16 zile de ingrijiri medicale. a depus si plangere penala la politie impotriva agresorilor, problema este ca nu stim cum sa facem cu martorii, care erau molti, ca in orice local, doar ca noi nu-i cunoastem, asa ca singurul martor sunt eu; intrebarea este cum credeti ce trebuie de facut in continuare pentru a fi pedepsiti agresorii si daca acest termen de ingrijiri medicale este suficient ca acestia sa fie obligati la plata daunelor fizice si nu numai pe care le-au provocat
Cel mai recent răspuns: Av chiper laurentiu , Avocat 21:46, 10 Mai 2008
Daca este fracturata piramida nazala, trebuiau sa fie mai multe zile de ingrijiri medicale. In cadrul dosarului, se poate cere expertiza medico-legala din care sa rezulte ca sunt mai multe zile de ingrijiri medicale. Prietenul trebuie sa se constituie parte civila in cauza cu beneficiul nerealizat in perioada zilelor de ingrijiri medicale, cheltuieli medicale, medicamente, costul certificatului legal si al expertizei si daune morale pentru suferinta produsa prin agresiune.
Incercati sa vorbiti cu barmanul (a), ca astia cunosc clientii si sunt is buni de martori...
de regula aceste cluburi au camere video de supraveghere si solicitati verificarea inregistrarilor, va poate ajuta foarte mult.
Puteti depunde plangerea la parchet sau la instantza.
Daca au existat traumele de care spuneti, eu zic k ar fi fost mai multe zile de ingrijire medicala, astfel incat fapta sa se fi incadrat la vatamare corporala grava.
Vi se va lua o declaratie in calitate de martor , care are fortza juridica probanta.
Li se vor lua declaratii si faptuitorilor.
Luati legatura si cu alte persoana care erau de fatza in momentul lovirii.
Angajati-va un aparator sa va reprezinte,va va ajuta foarte mult.
va multumesc mult pentru raspuns,
prietenul meu a depus deja plangerea la politie, am dat si eu declaratie in calitate de martor, urmeaza sa i se mai faca o reexaminare in legatura cu certificatul medico-legal, pentru ca in continuare nu se simte bine. dl inspector care se ocupa de caz ne-a informat ca acei agenti de la security vor sa negocieze cu noi, nu sunt de acord, mai ales ca situatia lui de sanatate nu se imbunatateste si poate nu e singurul care a patit-o fara sa fie vinovat, iar agresorii se vor sterge pe maini cu o suma mizera pe care vor sa ne-o propuna...
ce credeti ca trebuie sa facem in continuare?
este posibil sa avem castig de cauza?cum?
multumesc tuturor celor care imi vor raspunde.
[...
ce credeti ca trebuie sa facem in continuare?
este posibil sa avem castig de cauza?cum?
multumesc tuturor celor care imi vor raspunde.


Din moment ce ati facut plangere la Politie si ati cerut o reexaminare medicala, ati facut deja ceva foarte important.
castig de cauza puteti avea prin condamnarea faptuitorilor si oligarea acestora la plata cheltuielilor de judecata si a zilelor de ingrijiri medicale. Este bine sa aveti un avocat.

Alte discuții în legătură

Certificat medical prea bland. suparattul suparattul Buna ziua! Medicul legist a acordat 16-18 zile ingrijiri medicale pentru mai multe leziuni produse prin agresiune. Cele mai grave dintre ele ... (vezi toată discuția)
Certficat medico-legal Ionel Constantin Ionel Constantin buna seara la toti de pe acest site..am si eu o intrebare...am fost batut foarte rau si in urma acestei batai am capul saprt in doau locuri unul dintre ... (vezi toată discuția)
Probe noi? dia2120 dia2120 intr un dosar penal pt talharie am contestat un certificat medical de 17-18 zile cu diagnostic TCF,contuzie orbita dreapta,fractura piramida nazala,solicitand ... (vezi toată discuția)