avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 833 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... vatamare corporala
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

vatamare corporala

buna, am si eu o problema si va rog sa ma lamuriti,
in weekendul trecut prietenul meu a fost agresat de catre budyguarzii unui club exact dupa ce a platit nota de plata, si cand tocmai iesea din local, fara sa il intrebe un cuvant,a primit lovituri in zona capului, si imediat dupa ce l-au scos afara l-a luat un echipaj de la security care au continuat cu loviturile cu pumnii si picioarele. in urma investigatiilor medicale s-a constat fractura piramidei nazale, traumatism cranian si ocular cu hematom si multe alte traumatisme corporale. pe certificatul medico-legal scrie 14-16 zile de ingrijiri medicale. a depus si plangere penala la politie impotriva agresorilor, problema este ca nu stim cum sa facem cu martorii, care erau molti, ca in orice local, doar ca noi nu-i cunoastem, asa ca singurul martor sunt eu; intrebarea este cum credeti ce trebuie de facut in continuare pentru a fi pedepsiti agresorii si daca acest termen de ingrijiri medicale este suficient ca acestia sa fie obligati la plata daunelor fizice si nu numai pe care le-au provocat
Cel mai recent răspuns: Av chiper laurentiu , Avocat 21:46, 10 Mai 2008
Ca aparator aveti si notiuni de medicina legala, normativele dupa care se acorda zilele de ingrijiri medicale. Referitor la respectul de sine cunosc multe cazuri in care ambitia a dus la decaderea sociala, la risispirea resurselor materiale in anii multi de procese, bineinteles la indemnul aparatorilor( vom castiga, mergem mai departe, etc..)
Nu vreau sa ma intelegeti gresit, am vazut in postari capacitatea dvs. si cunostintele detinute si va apreciez, dar la capitolul moralitate si respect multi aparatori lasa de dorit in relatia referitoare la clienti.Sunt adeptul realismului si e bine ca fiecare cand pleaca la un drum sa evalueze situatia in ansamblu.
Normal ca noi aicea doar facem presupuneri si dam sfaturi. Fiecare le apreciaza cum cunsidera mai bine, in functie de interesul personal.
Insa, in situatia de fata, consider ca vinovatii trebuie sa plateasca. Daca vi s-ar oferi o suma pentru care sa merite sa va retrageti plangerea si sa nu mai trebuiasca sa faceti alte expertize medicale, alte drumuri, de ce sa n-o acceptati?
Ganditi-va si la faptul ca bodyguar-zii daca ar avea cazier nu si-ar mai putea exercita munca. Cred ca si ei sunt interesati sa se ajunga la impacare, insa trebuie sa va cunoasteti valoarea si sa nu va vindeti prea iefitn, mai ales ca, din cate sustineti, vindecarea inca nu este completa si suferinta fizica provocata de lovituri persista.
multumesc tuturor pentru raspunsurile si sfaturile postate, doamna avocat desigur ca ne respectam si o sa mergem pana la capat pentru ca cei vinovati sa plateasca
pana la urma certificatul medico-legal ramane acelasi, de 14-16 zile, poate intre timp o sa putem sa mai obtinem acele 4 zile, dar deocamdata am considerat ca sanatatea lui este mai presus de orice, acum e in afara tarii la recuperare, inca are probleme cu nasul, care e inca umflat, respira foarte greu, nu are miros deloc, si mai are probleme cu ochiul drept care are o hemoragie continua, din punct de vedere psihic este ok, fiind si o fire puternica si foarte optimista.
cei de la security nu ne-au mai contactat, deci se pare ca nu-i prea ingrijoreaza faptul ca vor avea cazier, sau poate chiar nu conteaza acest lucru la angajare in unele societati de genul acesta.
va multumesc inca o data, o zi buna tuturor.
conform lui 180 alin 2 C pen prietenul tau poate depune plingere penala impotriva celor care l-au agresat dar va trebuie sa tina cont si de 284 c.proc pen cit priveste acele expertize de care amintesc colegii mei nu pot fi facute si nu se i-au in calcul in calcul se ia numai certificatul medico legal va mai trebui inca un martor in afara de tine pentru ca probarea faptei sa aiba un rezultat de 100% . nu este nici o nenorocire ca nu mai ai alt martor in locul martorului este acel certificat medico legal .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Certificat medical prea bland. suparattul suparattul Buna ziua! Medicul legist a acordat 16-18 zile ingrijiri medicale pentru mai multe leziuni produse prin agresiune. Cele mai grave dintre ele ... (vezi toată discuția)
Certficat medico-legal Ionel Constantin Ionel Constantin buna seara la toti de pe acest site..am si eu o intrebare...am fost batut foarte rau si in urma acestei batai am capul saprt in doau locuri unul dintre ... (vezi toată discuția)
Probe noi? dia2120 dia2120 intr un dosar penal pt talharie am contestat un certificat medical de 17-18 zile cu diagnostic TCF,contuzie orbita dreapta,fractura piramida nazala,solicitand ... (vezi toată discuția)