intr un dosar penal pt talharie am contestat un certificat medical de 17-18 zile cu diagnostic TCF,contuzie orbita dreapta,fractura piramida nazala,solicitand audierea a 2 martori care ar fi aratat ca partea vatamata nu avea decat o simpla echimoza.
apoi am solicitat o confruntare intre p.vatamata si un martor care mintise.
concret: mi s-au refuzat probele solicitate.
mai pot face ceva???#-o
Este discutabila combaterea unei probe stiintifice,expertiza,cu o proba testimoniala.
De ce nu ati soliicitat o noua examinare medico-legala in cadrul unei expertize care sa stabileasca leziunile si legatura de cauzalitate cu presupusa fapta de talharie.
In rest,"doberv" are dreptate !
am solicitat repetarea unei noi examinari medico-legala motivand ca cei 2 martori au intalnit partea vatamata imediat dupa incident iar acesta nu prezenta decat o echimoza.insa...cei de la politie au refuzat .
mai pot face ceva???
Aveti posibilitatea sa solicitati reexaminarea victimei in instanta sau daca exista urmari/sechele ale loviturii primite sa solicite un consult medical si o noua reexaminare la INML pe cheltuiala proprie,pe care apoi sa o depuna la dosar.
Acaeasta noua situatie ar putea determina si instanta sa dispuna la cererea partii o reexaminare medico-legala