avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 426 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Probe noi?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Probe noi?

intr un dosar penal pt talharie am contestat un certificat medical de 17-18 zile cu diagnostic TCF,contuzie orbita dreapta,fractura piramida nazala,solicitand audierea a 2 martori care ar fi aratat ca partea vatamata nu avea decat o simpla echimoza.
apoi am solicitat o confruntare intre p.vatamata si un martor care mintise.
concret: mi s-au refuzat probele solicitate.
mai pot face ceva???#-o

#-o
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 17:31, 13 Decembrie 2010
chiar daca vatamarea ar fi mai put6in grava tot ramane infractiunea de talharie.
important nu e sa scapati de lovire ci de talharie.
succes
Este discutabila combaterea unei probe stiintifice,expertiza,cu o proba testimoniala.
De ce nu ati soliicitat o noua examinare medico-legala in cadrul unei expertize care sa stabileasca leziunile si legatura de cauzalitate cu presupusa fapta de talharie.
In rest,"doberv" are dreptate !
am solicitat repetarea unei noi examinari medico-legala motivand ca cei 2 martori au intalnit partea vatamata imediat dupa incident iar acesta nu prezenta decat o echimoza.insa...cei de la politie au refuzat .
mai pot face ceva???
Aveti posibilitatea sa solicitati reexaminarea victimei in instanta sau daca exista urmari/sechele ale loviturii primite sa solicite un consult medical si o noua reexaminare la INML pe cheltuiala proprie,pe care apoi sa o depuna la dosar.
Acaeasta noua situatie ar putea determina si instanta sa dispuna la cererea partii o reexaminare medico-legala

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Certificat medical prea bland. suparattul suparattul Buna ziua! Medicul legist a acordat 16-18 zile ingrijiri medicale pentru mai multe leziuni produse prin agresiune. Cele mai grave dintre ele ... (vezi toată discuția)
Agresiune fizică AndreiAndrei123 AndreiAndrei123 Buna seara Am avut un incident cu un betiv minor si mi-am scos certificat medico-legal. As vrea sa stiu si eu care sunt masurile care se pot lua de aici in ... (vezi toată discuția)
Plangere penala pentru loviri si amenintare cu moartea ContSters404664 ContSters404664 Buna seara. Acum cateva zile am fost agresata de niste oameni in fata unui supermarket pe motiv ca as fi injurat-o pe o fata de-a lor cu cateva zile in urma ... (vezi toată discuția)