avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1077 soluții astăzi
Forum Activitate andrei_rosu

Activitate andrei_rosu

Dumneavoastra aveti un contract cu proprietarul. Obligatia este a lui de a-l inregistra in termen de 15 zile, altfel dumnealui face evaziune fiscala. Fiind vorba de o suma mica pe care o datoreaza ANAF-ului daca ii faceti plangere la Administratie Fiscala din localitatea/sectorul in care locuiti, in urma unui posibil control (inspectie fiscala) din procesul verbal va reiesi probabil o amenda (probabil 300 ron aproximativ) pentru domnul "mic evazionist". Este important daca aveti data trecuta pe contract pentru a putea demonstra ca au trecut cele 15 zile calendaristice.
Fiind vorba despre un contract intre parti, bineinteles ca dvs sau el va puteti adresa instantei, dar costurile sunt foarte mari (avocat + taxa timbru+ nervi + timp) si nu cred ca merita.
Nimeni nu va poate tine cu forta nicaieri, iar contractul se reziliaza de catre una dintre parti cu un preaviz de 30 de zile.
Ideal este sa va cautati in alta parte, tinand cont ca platiti o chirie un pic peste medie pentru o camera in Buc.
Tind sa cred ca aveti sanse mai mari sa va recuperati o parte din bani si sa plecati in conditii bune daca puteti comunca eficient, mai ales ca dvs puteti fi de treaba si puteti sa il "iertati" pentru situatia neplacuta sa nu mai ajunga omul sa aiba control de la ANAF si dosar penal pentru evaziune fiscala, cu declaratii si timp pierdut la sectie, la Parchet, etc.
Buna ziua. Am o clienta cu domiciliul in Craiova care lucreaza in cadrul MAPN in Bucuresti. Nu mi-a precizat daca s-a angajat direct in Bucuresti sau a fost detasata din Craiova. Va rog sa-mi spuneti daca exista baza legala pentru decontarea chiriei personalului civil (angajat civil pe baza unui contract individual de munca) contractual al MAPN si care este procedura. Va multumesc anticipat!
Cu stima,
Rosu Andrei
Răspuns la discuția Filmata pe Facebook
Hai sa ne gandim logic. El pana acum nu a publicat nimic si doar te ameninta. Probabil nici nu va publica pentru ca altfel cu siguranta va fi prins. Ofiterii de politie sunt extrem de abili si pot identifica IP-ul de unde va posta el filmuletul, din Rep. MD, Ucraina, sau wireless-ul unui fast food sau mai stiu eu ce. Macul placii de baza poate fi identificat. Din punct de vedere tehnic daca el posteaza cu siguranta va fi prins.
Nu cred ca va posta si va arunca laptopul pentru a incerca sa nu fie prins, fiind vorba de un copil de 24 de ani, care probabil nu are cine stie ce venituri iar suma de 2000 ron cat costa un laptop nou fiind destul de mare. El de suna cu diverse nr de telefon de pe site-uri gratuite care ofera apeluri in diverse retele. Sau probabil lunar cumpara cate o noua cartele de 5 euro. Probabil nu sta bine financiar el avand mult mai mult de pierdut din povestea asta: laptopul, procesul etc.
Pentru tine imaginea este extrem de importanta, dar poti sa iti protejezi familia convingandu-i sa foloseasca mai putin site-ul de socializare si sa se bucure de viata reala. Sunt convins ca lucrurile se vor termina bine pt tine si nu trebuie sa te mai gandesti la ce este mai rau. El e doar un copil care a vrut sa se distreze pe seama ta si nu trebuie sa il bagi in seama. Poti merge mai departe si te poti bucura de viata alaturi de un om care te merita.
Toate cele bune.
Va sfatuiesc sa recititi contractul pe care l-ati semnat sau sa cereti sfatul unui specialist in drept (ideal ar fi un avocat) discutand punctual pe clauze(daca nu sunt abuzive) si pe lege. Puteti face scenarii si va puteti calcula costurile(financiare, emotionale, timpul pierdut) si probabilitatea ca respectivul scenariu sa se intample in viitor. Orice dosar se poate castiga sau pierde in functie de proba cu inscrisuri, martori, prestatia antagonica a celor doi avocati, procedura etc. Opinia mea personala este ca puteti sa va intelegeti prin negociere directa cu o persoana din conducerea agentiei deoarece e posibil nici ei sa nu doreasca un proces, ci doar ameninta cu unul.
Mentionez ca sunt patronul unei agentii imobiliare si pe un astfel de angajat l-as concedia instant daca va pune sa semnati contracte in alb si incearca sa va insele in privinta TVA-ului sau a pretului apartamentului.
Eu am studii economice, nu sunt specialist in drept, dar e posibil sa vorbim despre infractiunea de inselaciune comisa de catre agent(mai ales daca aveti si martor notarul si sotul/sotia). Un avocat v-ar putea lamuri in aceasta privinta.
De asemenea am putea vorbi dspre infractiunea de evaziune fiscala(pentru ca nu v-a dat bon fiscal si nici nu doreste sa va dea bon ceea ce este incredibil). De asemenea va puteti adresa politiei cu privire la cele doua posibile fapte penale. Ar fi ideal sa obtineti in scris din partea agentiei dovezi prin care se incrimineaza in privinta celor doua fapte purtand negocieri pe mail.
Din punctul de vedere la o analiza cost-beneficiu am putea avea urmatoarele elemente:
Pentru agentie costurile ar fi: dosar penal angajat(audieri si stres pentru superiori/ patron) + cotroale ANAF(care se pot termina cu penal de evaziune pentru patron si alte amenzi daca se mai gasesc nereguli) + controale ITM daca la audieri reiese ca nu are contract de munca agentul (posibil amenda 10.000-20.000 RON pentru agentie si 1.000-5,000 RON amenda angajat). E posibil in instanta agentia sa castige restul pana la 1000 euro, dar la TVA este discutabil + cheltuieli de judecata.
Costuri pentru dvs : restul pana la 1000 euro + avocatul dvs + cheltuieli de judecata daca pierdeti + timp + stress.
Agentia pierde mult mai mult din punctul meu de vedere(daca puteti dovedi si aveti un avocat experimentat pe astfel de spete). Eu daca as fi patronul acelei agentii, as incerca sa obtin restul de 500 de euro, v-as da bon fiscal pentru 1000 euro si mi-as cere scuze pentru disconfortul cauzat. A doua zi respectivul angajat ar cauta un nou loc de munca.
De asemenea daca in postura de patron al respectivei agentii as sti ca am toate actele in regula, ca am taiat bon pe cei 500 euro, v-as trimite factura, v-as soma sa platiti si as face demersurile legale la executor (din ce am citit pe avocatnet incepand cu 16.10.2014 s-a publica in Monitorul Oficial un act legislativ care elimina etapa executarii silite din competenta instantelor judecatoresti) pentru recuperarea debitului.
Cred ca este foarte important ce puteti dovedi (din evenimentele relatate sau petrecute), astfel aveti nevoie de dovezi, martori si un avocat experimentat in asfel de spete pentru a va sfatui. La fel de important este daca agentul sau agentia au comis ilegalitati care ar reiesi la audierile facute de politie sau instanta.
Intrebarea este cine pierde mai mult in urma procesului ? dvs, agentul sau agentia ? Sunt foarte curios cine va "ceda" primul in acest "joc de poker cu iz penal pentru unii sau civil pentru altii". Oare nu este negocierea solutia de preferat?
Eu am prezentat doar scenarii si va rog inca o data sa tineti cont ca nu am pregatire juridica.

Cu stima,
Rosu Andrei