nu va poate face nimic , deoarece "contractul" acela este o hartie fara valoare , pe care o va arunca dupa ce plecati , iar voi , puneti-le cruce banilor , si data viitoare nu mai intrati in cardasie cu astfel de proprietari.
nu este recomandat sa stai in acelasi loc cu proprietarul.
Avand in vedere inexistenta contractului de locatiune legal incheiat,dvs puteti solicita/comunica interesul pentru a renunta la colaborare
Atentie sporita cu sumele avansate
Poate analizati si varianta sa comunicati decent cu proprietarul nemultumirile dvs
~ Conținut șters la cerere ~
Exista contract, legal si, la o adica, in functie de mentiuni, proprietarul ar putea fugi repede cu el la Fisc! :D Sigur, desi am intalnit in practica, asa ceva se intampla rar.
Parerea mea este sa ii trimiteti o notificare, sa vedeti ce cauze de incetare aveti in contract (daca o fi copiat dupa vreun model de pe net)... si apoi sa negociati cu proprietarul.
Cam scumpa camera, oricum!
Dumneavoastra aveti un contract cu proprietarul. Obligatia este a lui de a-l inregistra in termen de 15 zile, altfel dumnealui face evaziune fiscala. Fiind vorba de o suma mica pe care o datoreaza ANAF-ului daca ii faceti plangere la Administratie Fiscala din localitatea/sectorul in care locuiti, in urma unui posibil control (inspectie fiscala) din procesul verbal va reiesi probabil o amenda (probabil 300 ron aproximativ) pentru domnul "mic evazionist". Este important daca aveti data trecuta pe contract pentru a putea demonstra ca au trecut cele 15 zile calendaristice.
Fiind vorba despre un contract intre parti, bineinteles ca dvs sau el va puteti adresa instantei, dar costurile sunt foarte mari (avocat + taxa timbru+ nervi + timp) si nu cred ca merita.
Nimeni nu va poate tine cu forta nicaieri, iar contractul se reziliaza de catre una dintre parti cu un preaviz de 30 de zile.
Ideal este sa va cautati in alta parte, tinand cont ca platiti o chirie un pic peste medie pentru o camera in Buc.
Tind sa cred ca aveti sanse mai mari sa va recuperati o parte din bani si sa plecati in conditii bune daca puteti comunca eficient, mai ales ca dvs puteti fi de treaba si puteti sa il "iertati" pentru situatia neplacuta sa nu mai ajunga omul sa aiba control de la ANAF si dosar penal pentru evaziune fiscala, cu declaratii si timp pierdut la sectie, la Parchet, etc.