avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1664 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Chirie fara contract inregistrat la fisc!
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Chirie fara contract inregistrat la fisc!

Buna ziua ! Am si eu o nelamurire.In luna Octombrie pe data de 18 m-am mutat cu chirie impreuna cu prietena mea in chirie la un domn in casa ,nu apartament in bucuresti ..o casa cu mai multe camere ..1 din ele fiind a noastra !Am facut un contract "privat "intre noi si propietar ..scris de mana de propietar in care ne spune conditiile si unde avem acces in casa ce sa facem si ce nu avem voie sa facem ,etc!
Propietaru ne-a obligat prin prisma faptului ca eram in criza de timp sa facem "contract " pe 1 an cu conditia ca daca nu facem nu ne primeste pe termen mai mic ..noi acum dupa 2 saptamani i'am platit chiria pe camera 600 ron respectiv 900 cu tot cu intretinerea 150 pe cap de om iar din garantia ceruta de propietar am achitat jumatate adica 450 ron ...urmand sa mai achit pe daca de 5 decembrie 2014 restul de 450...dar noi nu vrem sa mai stam in aceasta casa din cauza stresului provocat de propietar stand cu acesta in aceeasi casa si batandu-ne la usa ori de cate ori vrea acesta ..pe langa faptul ca ne jigneste prin" intepaturi fine" de fiecare data cand vrea ..nu ne putem odihni si ne streseaza tot timpul fiind pe acelas etaj cu noi in alta camera ..chitanta nu ne-a dat la plata a jumatete din garantie ...iar noi nu stim daca plecam pe data de 18 adica dupa 1 luna achitata integral si cu jumatate din garantie platita daca propietarul accepta sau avem voie ....ce sa facem ca sa putem pleca sa nu avem probleme cu acest om..tinand cont ca avem un contract scris de mana de propietar iar noi semnand pe acesta si dandu-ne datele personale ..
Va rugam sa ne spuneti ce sa facem si daca putem pleca fara vre-o problema ...o zi buna ...multumesc!
Cel mai recent răspuns: Patrick_ , utilizator 16:38, 10 Noiembrie 2014
nu va poate face nimic , deoarece "contractul" acela este o hartie fara valoare , pe care o va arunca dupa ce plecati , iar voi , puneti-le cruce banilor , si data viitoare nu mai intrati in cardasie cu astfel de proprietari.
nu este recomandat sa stai in acelasi loc cu proprietarul.
Avand in vedere inexistenta contractului de locatiune legal incheiat,dvs puteti solicita/comunica interesul pentru a renunta la colaborare
Atentie sporita cu sumele avansate
Poate analizati si varianta sa comunicati decent cu proprietarul nemultumirile dvs
~ Conținut șters la cerere ~
Exista contract, legal si, la o adica, in functie de mentiuni, proprietarul ar putea fugi repede cu el la Fisc! :D Sigur, desi am intalnit in practica, asa ceva se intampla rar.
Parerea mea este sa ii trimiteti o notificare, sa vedeti ce cauze de incetare aveti in contract (daca o fi copiat dupa vreun model de pe net)... si apoi sa negociati cu proprietarul.
Cam scumpa camera, oricum!
Ultima modificare: Joi, 6 Noiembrie 2014
Liliana Gradinaru, Avocat
Dumneavoastra aveti un contract cu proprietarul. Obligatia este a lui de a-l inregistra in termen de 15 zile, altfel dumnealui face evaziune fiscala. Fiind vorba de o suma mica pe care o datoreaza ANAF-ului daca ii faceti plangere la Administratie Fiscala din localitatea/sectorul in care locuiti, in urma unui posibil control (inspectie fiscala) din procesul verbal va reiesi probabil o amenda (probabil 300 ron aproximativ) pentru domnul "mic evazionist". Este important daca aveti data trecuta pe contract pentru a putea demonstra ca au trecut cele 15 zile calendaristice.
Fiind vorba despre un contract intre parti, bineinteles ca dvs sau el va puteti adresa instantei, dar costurile sunt foarte mari (avocat + taxa timbru+ nervi + timp) si nu cred ca merita.
Nimeni nu va poate tine cu forta nicaieri, iar contractul se reziliaza de catre una dintre parti cu un preaviz de 30 de zile.
Ideal este sa va cautati in alta parte, tinand cont ca platiti o chirie un pic peste medie pentru o camera in Buc.
Tind sa cred ca aveti sanse mai mari sa va recuperati o parte din bani si sa plecati in conditii bune daca puteti comunca eficient, mai ales ca dvs puteti fi de treaba si puteti sa il "iertati" pentru situatia neplacuta sa nu mai ajunga omul sa aiba control de la ANAF si dosar penal pentru evaziune fiscala, cu declaratii si timp pierdut la sectie, la Parchet, etc.

Alte discuții în legătură

Locuiesc cu chirie intr-o camera (apartament 4 camere), celelalte ... robert1972 robert1972 locuiesc cu chirie intr-o camera(apartament 4 camere..celelalte 3 camere fiind ocupate de alti chiriasi).din probleme de sanatate +probleme la locul de ... (vezi toată discuția)
Viza flotant-dpdv proprietar picai picai Buna, am un chirias, contract nou. L-am inregistrat la Ad.Financiara. Am gasit pe net [EDITAT] textul: Actele necesare obtinerii vize de flotant Cerere ... (vezi toată discuția)
Nu am contract de inchiriere. proprietarul impune eliberarea locuintei deira deira Buna ziua. Am nevoie disperata de un sfat. Eu si sotul stam in chirie de un an, fara contract, intr-un aparatament unde ni s-a spus initial ca putem sta pe ... (vezi toată discuția)