avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 919 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Nu am contract de inchiriere. Proprietarul impune ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Nu am contract de inchiriere. Proprietarul impune eliberarea locuintei

Buna ziua.

Am nevoie disperata de un sfat. Eu si sotul stam in chirie de un an, fara contract, intr-un aparatament unde ni s-a spus initial ca putem sta pe termen lung. Asta a si fost principiul de baza. Avand garantia (verbala), insistenta, ca vom sta cat vom dori, am investit in acest apartament si am plecat de unde stateam inainte. Acum proprietara ne cere sa evacuam apartamentul in 2 luni si practic vom iesi in strada, caci nu ne permitem sa cautam cu chirie in alta parte. Mentionez ca avem vize de flotant, care sunt probabil singurele dovezi ca am fost primiti in spatiu. Si un contract cablu-internet pe numele meu. Daca nu putem face nimic sa determinam proprietara sa nu ne scoata in strada, mi-ati putea spune daca exista vreo modalitate prin care s-o facem sa o "coste" lipsa crasa de omenie? Am putea-o reclama pentru evaziune sau altceva (fara ulterioare consecinte asupra noastra.. caci e suficient calvarul prin care trecem cu vietile date complet peste cap de aceasta decizie peste noapte a proprietarei). Toate cheluielile sunt la zi, apartamentul dintr-o ghena l-am transformat intr-o casa, nu am avut incidente cu vecinii, etc

Va multumesc mult!
Stimat forumist,

Ce să vă spun decât că acestea sunt riscurile lipsei unui contract.

Cât privește îmbunătățirile, strict ca principiu, poate ați putea beneficia de reglementările privitoare la îmbogățirea fără justă cauză, ca o modalitate de recuperare a cheltuielilor făcute cu apartamentul.

Nu ar fi rău să consultați un avocat care să vă îndrume profesionist, fiind numeroase aspecte de discutat.

Cu stimă.
Incercati sa o speriati putin cu politia si cu frauda de la neplata impozitelor, dar cred ca ati fi facut asta pana acum....nu stiu, practic, ce mare lucru o sa rezolvati cu asta...chiar daca o faceti....nu e nimic in corect in a face asta, dar, pe dvs va doare sa vi se rezolve problema instantaneu (daca se poate)...nu stiu solutia magica.

Un punct forte pt dvs e daca Mai are si alti chiriasi carora le face la fel?

daca pseudo propietatrul nu o lasa mai moale este suficienta o sesizare la Admin finaciara si la sectia de politie pt neinregistrarea contractului ... este un pic de frauda ... si nu este prea placut .. pt propietar .... amenda declarati etc aratai un pic pisica ... si gasiti o cale sunt patitt .................
daca pe mine m-ar da afara, as chema instaneu politia, i-as spune asta in fata inainte sa sun, poate se razgandeste intre timp. si ii vine mintea la cap....politia o sa vina ( probabil ) si om vedea atunci.. ce se rezolva concret... poate se rezolva asa , poate ca nu se rezolva nimic.

Dvs nu o sa puteti sa prezentati un contract, dar nu=i nimic... aveti niste probe...si sustineti adevarul...
Eu nu inteleg ceva. Pe ce baza vi s-a acordat viza de flotant fara contract de inchiriere ? Daca v-a luat in spatiu, nu plecati si gata!
SI inca ceva: din cate stiu, proprietarul este obligat sa efectueze toate reparatiile/intretinerea spatiului inchiriat. Nu prea se intampla asa, dar poate va ajuta cineva din forum care cunoaste prevederile legale.
Uitiati-va si pe aici (dar nu aveti contract de inchiriere...):
[ link extern ]
Ultima modificare: Joi, 4 Iulie 2013
andrei2005, utilizator

Alte discuții în legătură

Luarea in spatiu c0nteazza c0nteazza Buna ziua. M-am mutat de curand cu viitoarea sotie din orasul de domiciliu in alta localitate. Am luat un apartament in chirie si contractul l-am facut doar pe ... (vezi toată discuția)
Viza de flotant bobeid bobeid Buna ziua. Cu cateva zile un urma o persoana a incheiat un contract de inchiriere (in calitate de chirias) cu proprietarul imobilului. Toate bune si frumuase. ... (vezi toată discuția)
Viza flotant-dpdv proprietar picai picai Buna, am un chirias, contract nou. L-am inregistrat la Ad.Financiara. Am gasit pe net [EDITAT] textul: Actele necesare obtinerii vize de flotant Cerere ... (vezi toată discuția)