avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 935 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Nu am contract de inchiriere. Proprietarul impune ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Nu am contract de inchiriere. Proprietarul impune eliberarea locuintei

Buna ziua.

Am nevoie disperata de un sfat. Eu si sotul stam in chirie de un an, fara contract, intr-un aparatament unde ni s-a spus initial ca putem sta pe termen lung. Asta a si fost principiul de baza. Avand garantia (verbala), insistenta, ca vom sta cat vom dori, am investit in acest apartament si am plecat de unde stateam inainte. Acum proprietara ne cere sa evacuam apartamentul in 2 luni si practic vom iesi in strada, caci nu ne permitem sa cautam cu chirie in alta parte. Mentionez ca avem vize de flotant, care sunt probabil singurele dovezi ca am fost primiti in spatiu. Si un contract cablu-internet pe numele meu. Daca nu putem face nimic sa determinam proprietara sa nu ne scoata in strada, mi-ati putea spune daca exista vreo modalitate prin care s-o facem sa o "coste" lipsa crasa de omenie? Am putea-o reclama pentru evaziune sau altceva (fara ulterioare consecinte asupra noastra.. caci e suficient calvarul prin care trecem cu vietile date complet peste cap de aceasta decizie peste noapte a proprietarei). Toate cheluielile sunt la zi, apartamentul dintr-o ghena l-am transformat intr-o casa, nu am avut incidente cu vecinii, etc

Va multumesc mult!
Ca sa aveti viza de flotant proprietarul a dat declaratie la Evidenta Persoanei ca va ia in spatiu ceea ce echivaleaza cu un contract de inchiriere,dar din cate stiu eu flotantul se face doar pe un an.Daca a trecut anul nu mai aveti ce-i face .Vedeti ca este o lege a chiriasului si atata timp cat este valabila viza de flotant cu sau fara ceva scris la mana dvs. aveti calitatea de chirias,despre ce ati reparat in apartament puteti daca sunteti in termen(viza valabila) sa-i faceti o notificare sa va achite cheltuielile facute cu imbunatatirile ce le-ati facut , daca aveti chitante.Tot daca sunteti in termen puteti sa o amenintati ca o parati la Administratia Financiara daca nu face contract in scris pe 2 sau 3 ani.M-as mira totusi sa puteti ramane in apartament daca proprietarul nu vrea.
Ideal este sa se respecte "intelegerea initiala", de ambele parti, chiar daca a fost verbala...
Mai devreme sau mai tarziu va trebui sa lamuriti ce inseamna "pe termen lung" 2,3,4 ani?
Totusi este rezonabil ca v-a anuntat cu "2 luni inainte"....

Important e sa intelegeti si ce urmareste ea, vrea mai multi bani ? are o treaba personala, sau care e motivul ei adevarat, apoi....va trebui sa lamuriti de comun acord ce inseamna "pe termen lung", ca sa evitati sa mai i existe neintelegeri similare pe viitor

Nu ar fi rau sa faceti un contract scris, ca sa se elimine starea de nesiguranta.

Evident ea nu va accepta !. dar va intelege ca nici nu a procedat foarte corect...
:ban: Ultim avertisment moderator!

Stimată doamnă @liliana11

Sfaturile date sunt necesar a fi făcute cu profesionalism, responsabilitate și cunoaștere a legislației pertinente.

În caz contrar, Forumul Avocatnet ar deveni Poiana lui Iocan, ceea ce ar nega scopul acestuia: interfața dintre justițiabili și profesioniști.

Tocmai din acest motiv, pe data de 11 Mai 2013, ați primit următorul avertisment:

Subiect: Avertisment user liliana11
Utilizatorul liliana11 primește avertisment pentru încălcarea în mod repetat a pct. 2.4 din regulamentul de postare în Forum (mesaje lipsite de argumente legale și care nu aduc un plus de valoare discuției). De asemenea, utilizatorul este avertizat și în privinţa susținerilor care nu au corespondent în legislația în vigoare.


Prin urmare, vă rog să vă abțineți de la discuții neargumentate juridic. În caz contrar, voi propune banarea dvs.

Vă mulțumesc,
moderator Andrei Grigoriu
Multumesc mult celor care si-au rapit un pic din timp ca sa-mi ofere niste raspunsuri si au inteles sa evite comentariile de genul "cautati in alta parte". Caci daca era atat de simplu, nu deranjam pe nimeni cu problema aceasta.
Si pentru ca dvs sa puteti intelege mai bine cadrul general:
- flotantul expira exact peste 2 luni
- iar prin "termen lung", lucru asupra caruia am insistat de nenumarate ori in discutiile initiale cu proprietara, am clarificat inca din prima clipa ca nu un an, doi, ci 10 sau chiar mai mult (proprietara plecata in strainatate la munca, garanta ca nu are nicio intentie sa se intoarca si chiar daca ar face-o, mai are o casa, iar apartamentul chiar nu o interesa). Acesta este lucrul cel mai dureros, caci in baza acestei pseudo-garantii, am plecat dintr-un loc sigur, pe care acum, evident, l-am pierdut. Si ne trezim cu vietile date peste cap..

Apreciez orice sfat suplimentar pe care mi l-ati putea da.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Luarea in spatiu c0nteazza c0nteazza Buna ziua. M-am mutat de curand cu viitoarea sotie din orasul de domiciliu in alta localitate. Am luat un apartament in chirie si contractul l-am facut doar pe ... (vezi toată discuția)
Viza de flotant bobeid bobeid Buna ziua. Cu cateva zile un urma o persoana a incheiat un contract de inchiriere (in calitate de chirias) cu proprietarul imobilului. Toate bune si frumuase. ... (vezi toată discuția)
Viza flotant-dpdv proprietar picai picai Buna, am un chirias, contract nou. L-am inregistrat la Ad.Financiara. Am gasit pe net [EDITAT] textul: Actele necesare obtinerii vize de flotant Cerere ... (vezi toată discuția)