Am incheiat un contract de v-c pt. un teren.Am acceptat plata in doua rate, una la semnarea contractului, iar a doua peste un an .Bineinteles sa fixat o ipoteca legala pentru garantarea platii integrale a pretului vanzarii, inscrisa in CF.Intre cele doua termene cumparatorul (devenit in acte proprietar) vrand sa construiasca pe teren mi-a spus ca cei de la primarie i-au cerut o declaratie din partea vanzatorului de genul : "Noi vanzatorii declaram prin prezenta că suntem de acord ca dna. --------, casatorita cu --------, in calitate de proprietara a imobilelor descrise, sa poata face orice demersuri cu privire la imobilul descris si sa poata obtine cu privire la acesta orice inscrisuri, de orice fel (inclusiv, insa fara a se limita la autorizatii de desfiintare, autorizatii de construire, procese verbale de receptie la finalizarea lucrarilor de desfiintare sau de construire, certificate de urbanism, avize, documentatii cadastrale, incheieri de intabulare etc.), precum si efectueze lucrari de defiintare / construire etc. si sa procedeze la alipirea, dezlipirea, apartamentarea, subapartamentarea acestuia (atat in forma sa actuala, cat si in cea rezultata ca urmare a edificarii noilor constructii), putand, de asemenea, sa incheie orice fel de promisiuni (inclusiv, insa fara a se limita la acorduri de rezervare si antecontracte de vanzare) cu privire la loturile ce vor rezulta prin dezlipirea/apartamentarea/ subapartamentarea proiectului imobiliar ce va fi dezvoltat la adresa imobilului descris." Eu vreau sa-i dau voie sa construiasca, sa-si obtina toate autorizatiile de care are nevoie, in acelasi timp vreau sa ma asigur ca-mi primesc partea a doua a platii pretului din contract.Va rog sa ma lamuriti daca aceasta "declaratie" poate afecta ipoteca legala constituita.Avand ipoteca legala constituita in favoarea mea a vanzatorului la ce riscuri sunt expus ?Multumesc anticipat.