avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 912 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Dreptul de ipoteca legala pentru garantarea primirii ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Dreptul de ipoteca legala pentru garantarea primirii integrale a pretului de vanzare

Am incheiat un contract de v-c pt. un teren.Am acceptat plata in doua rate, una la semnarea contractului, iar a doua peste un an .Bineinteles sa fixat o ipoteca legala pentru garantarea platii integrale a pretului vanzarii, inscrisa in CF.Intre cele doua termene cumparatorul (devenit in acte proprietar) vrand sa construiasca pe teren mi-a spus ca cei de la primarie i-au cerut o declaratie din partea vanzatorului de genul : "Noi vanzatorii declaram prin prezenta că suntem de acord ca dna. --------, casatorita cu --------, in calitate de proprietara a imobilelor descrise, sa poata face orice demersuri cu privire la imobilul descris si sa poata obtine cu privire la acesta orice inscrisuri, de orice fel (inclusiv, insa fara a se limita la autorizatii de desfiintare, autorizatii de construire, procese verbale de receptie la finalizarea lucrarilor de desfiintare sau de construire, certificate de urbanism, avize, documentatii cadastrale, incheieri de intabulare etc.), precum si efectueze lucrari de defiintare / construire etc. si sa procedeze la alipirea, dezlipirea, apartamentarea, subapartamentarea acestuia (atat in forma sa actuala, cat si in cea rezultata ca urmare a edificarii noilor constructii), putand, de asemenea, sa incheie orice fel de promisiuni (inclusiv, insa fara a se limita la acorduri de rezervare si antecontracte de vanzare) cu privire la loturile ce vor rezulta prin dezlipirea/apartamentarea/ subapartamentarea proiectului imobiliar ce va fi dezvoltat la adresa imobilului descris." Eu vreau sa-i dau voie sa construiasca, sa-si obtina toate autorizatiile de care are nevoie, in acelasi timp vreau sa ma asigur ca-mi primesc partea a doua a platii pretului din contract.Va rog sa ma lamuriti daca aceasta "declaratie" poate afecta ipoteca legala constituita.Avand ipoteca legala constituita in favoarea mea a vanzatorului la ce riscuri sunt expus ?Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 11:33, 14 Octombrie 2014
La riscul de a nu putea vinde terenul de sub bloc. V-ar trebui o garantie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inscriere initiala cadastru AlexandraMaria_87 AlexandraMaria_87 Buna ziua, Deoarece doresc sa contractez un credit imobiliar, am depus la banca in vederea obtinerii avizului juridic, documentele pt imobilul pe care ... (vezi toată discuția)
Act de propietate dana211 dana211 Buna seara ! in urma cu cativa ani am cob=nstruit o casa pe terenul parintilor .terenul si casa sunt trecute in rol pe numele meu la primarie .Cum pot scoate ... (vezi toată discuția)
Exerciatrea dreptului de proprietate asupra bunului imobil adus in garantie ama ama Buna ziua, am o dilema si totodata o mare intrebare si daca cineva are si o idee multumesc p[entru informatii. Am incheiat cu o institutie de credit un ... (vezi toată discuția)