Lege 145/2014 prevede " Valabilitatea atestatului de producător este de un an calendaristic de la data emiterii şi se vizează semestrial, prin aplicarea ştampilei şi a semnăturii primarului comunei, oraşului, municipiului, sectorului municipiului Bucureşti, după caz."Cum trebuie citita aceasta prevedere?Daca mi se elibereaza Atestatul in 28decembrie, in31decembrie acelasi an, la ora24 isi pierde valabilitatea?Pe de alta parte cum poate verifica primaria la 01.ianuarie(anul urmator),cand sunt nevoita sa solicit un nou atestat, suprafata/existenta culturilor si sa estimeze productia ce urmeaza s-o obtin daca la acesta data sunt f.putine culturi infiintate?#-o
Nu, eu sunt in continuare cetatean german cu domiciliul in Germania,doar ca am vrut sa cedez prin donatie/vanzare mostenirea unui var( si el parte din succesiunea la care faceam referire) si speram ca tranzactia facandu-se intre mine si cetateanul roman acesta sa-si poata inscrie in nume propriu in CF proprietatea,notarul a zis NU si Primaria la care a fost depusa notificarea a zis tot NU pt.ca nu are temei legal(zic ei)
Buna ziua,
Am dobandit in 2006 ,prin succesiune, un teren intravilan obtinut prin Legea 10Eu fiind cetatean strain in CF a fost inscris ca proprietar Statul Roman si eu cu drept de folosinta speciala.Se pare ca aceasta inseamna ca nu-l pot vinde, pare ciudat in ziua de azi,dupa aderarea tarii la UE sa pot cumpara/vinde teren din extravilan iar parcela obtinuta in 2006 nu.Refuz sa cred ca acum dupa alinierea legislatie la legislatia europeanu nu exista solutie pt.vanzarea respectivului teren.Va rog, daca puteti, sa-mi aratati care-ar fi pasii de urmat in situatia descrisa.
va multumesc