avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 816 soluții astăzi
Forum Activitate ContSters33395

Activitate ContSters33395

buna ziua,

si eu am aceeasi situatie si o sa depun o declaratie rectificativa zilele astea la finante (am omis doua chitante)

de curiozitate, au fost probleme la depunerea ei la finante ? cat a durat pana ai recalculat impozitul.

multumesc de raspuns
a primit cineva raspunsul final pentru testele scrise ? din cate retin eu, trebuiau sa ne trimita raspunsul pana la sfarsitul lunii februarie.

Răspuns la discuția conturi bancare cabinet de avocat
Buna ziua,

Pana la urma am hotarat sa nu reactionez la oferta bancilor pentru PF - A uri din mai multe considerente:
I. Comisioanele: Toate bancile vor comisiona contul pe grila de comisionare persoane juridice
II. Comportamentul pe cont: Toate bancile iti vor solicita justificari la orice ordin de plata catre alte conturi personale, ale familiei, retrageri de la casierie, et.c.; Mai mult, iti vor impune aceleasi reguli de comportament ca la orice societate comerciala - agent economic - persoana juridica, desi nimeni nu iti va putea explica de ce in viziunea lor avocatul este persoana juridica: am auzit inclusiv stupiditatea necesitatii unui stat de salarii pentru a putea retrage banii tai (onorariile) sau a face ce vrei cu ei
III. Ma enerveaza pur si simplu confuzia asta continua intre PFA si PJ, in conditiile in care noi ca avocati stim foarte bine ce inseamna notiunile de "persoana juridica" "patrimoniu" "titular de obligatii fiscale" "agent economic" et.c. - iar toate aceste lucruri noi nu suntem
IV. Atata vreme cat sunt impozitat EU pe venit si nu acel "cabinet" - care este doar o forma (fara continut) de exercitare a profesiei, nu vad sensul pentru care o forma de exercitare a profesiei sa aiba conturi bancare proprii atata vreme cat nu este o persoana

Cu privire la "amestecul" de fonduri: nu este vorba despre nici un amestec: incasarile de onorarii in contul personal vor fi explicate ca atare de platitori (ex. plata onorariu asistenta juridica cf factura nr. din data...) - se emite factura si nu se mai taie chitanta, trecandu-se in coloana de banca din registru, justificarea fiind extrasul de cont

gresesc ?


Buna ziua,

In ultima vreme au aparit ca ciupercile produse bancare adresate persoanelor fizice independente sub forma unor conturi bancare care sunt comisionate ca persoane juridice, desi nu sunt persoane juridice, unele banci aplicand inclusiv regulile de prudentialitate ale BNR pentru persoane juridice.

Mai mult, avem contabili in diverse societati care refuza sa plateasca contractele de asistenta juridica incheiate cu avocatul daca acesta nu isi deschide un cont in care titularul este "xy" cabinet de avocat, desi intelege explicatia ca acel "cabinet" nu este o persoana (cum este o societate comerciala), nu are patrimoniu propriu si nici macar nu este subiect de drept fiscal.

Pentru ca lucrurile sa se complice si mai mult, incepand cu 2007, am primit un cod de inregistrare fiscala pe care finantele publice nu il folosesc, fiind in continuare impusi fiscal pe codul numeric personal, subiectul de obligatii fiscale fiind in continuare - cum este si firesc - persoana fizica: titularul cabinetului (se completeaza, dupa cum stim declaratia 200).

Un tip foarte ok de la administratia financiara mi-a explicat ca nu este nici o problema sa folosesc contul meu personal de persoana fizica, deschis pe codul numeric personal, pentru incasari si plati din profesie, atata vreme cat declar aceste incasari si plati in mod transparent in registrul jurnal, la coloana de banca. Argumentul sau de bun simt este ca xy (titular al xy - cabinet de avocat) este singura persoana si singurul subiect de drept fiscal iar un cont deschis pe titulatura: nu strica pentru evidenta stricta a sumelor, dar nici nu ajuta, mai ales ca nu e obligatoriu.

Acuma, contractul de asistenta juridica contine la parti contractante: "XY" - cabinet de avocat prin avocat XY, ceea ce e stupid pentru ca cel cu care clientul contracteaza este de fapt avocatul si nu cabinetul, distinctia avand relevanta doar in cazul formelor asociative de exercitare a profesiei.

Mi-as dori un raspuns si o dezbatere cu privire la aceste chestiuni, importante pentru noi: este obligatorie deschiderea unui cont pe titulatura ?; cine sustine ca da, poate indica vreun text de lege in sprijinul afirmatiei sale? daca nu, care este sensul refuzului societatilor de a-si plati avocatul in contul sau personal ? ii ajuta cu ceva daca plateste intr-un cont al XY - cabinet fata de un cont al XY indicat in factura emisa ? poate fiscul sa sustina ca platile ordonate din contul personal nu sunt deductibile pentru ca nu sunt ordonate dintr-un cont "de cabinet" ? daca cedez psihic si imi deschid acel cont de PFA propus de banci, am vreo restrictie la retrageri, alimentari, plati, et.c. ca la societati comerciale ?

Multumesc.







scria Dava mai inainte de urmatoarea fraza: "evidence of professional experience clearly indicating the starting and finishing dates and the exact nature of the duties carried out"

poti sa-mi spui si mie unde ai intalnit expresia ca eu nu am gasit-o in notice of competition, ghid sau formular.
19,33 / 30 - rezultat final

potrivit site-ului oficial la EPSO/AD/148/09 s-au inscris 730 persoane

nu stim cati au trecut de testul preliminar, dar dupa selectia dosarelor vor ramane 258.

bafta tuturor

Răspuns la discuția VA ROG....daca ma puteti ajuta...
nici mie

Răspuns la discuția VA ROG....daca ma puteti ajuta...
Teoretic:

Va puteti vinde, inclusiv la notar, cota - parte care va revine in urma decesului sotiei dumneavoastra deoarece "succesiunile se deschid prin moarte" (art. 651 C.civ.) si nu prin notariate sau judecatorii. Astfel, ati dobandit calitatea de mostenitor din momentul decesului sotiei si tot atunci a intrat in patrimoniul dumneavoastra o cota, un procent din mostenire pe care il puteti vinde cui doreste sa il cumpere.

Noi numim aceasta cota "ideala" pentru ca nu este individualizata material in anumite bunuri ci se regaseste in toata mostenirea. Abia partajul (voluntar la notariat sau fortat la judecatorie) desparte apele si le limpezeste astfel incat procentul de care va spuneam se transforma in parcela de teren x sau y. Daca v-a cumparat cineva cota inainte de partaj, va risca sa nu o vada transformata in parcela x, ci in y si diferenta sau in z si obligatia de a da diferenta, pentru ca a cumparat o cota si nu un bun anume.

deci, e greu sa gasiti cumparator daca spuneti ca sunt mai multe terenuri, pentru ca de obicei cumparatorul vrea un anumit bun.

practic:
v-as sfatui sa dezbateti (partajati) mostenirea; fie la notariat, fie la judecatorie, ca sa puteti vinde la pretul corect terenul anume pe care il vrea cumparatorul.

nota bene:
la partaj, daca terenul era si bun comun din timpul casatoriei sunteti avantajat caci aveti oricum un procent din terenuri ca bun propriu (in functie de gradul de contributie financiara la cumparare), iar pentru diferenta va mosteniti si sotia.